Чим небезпечний зубний наліт та як ефективно з ним боротися

Чим небезпечний зубний наліт та як ефективно з ним боротися

У боротьбі за красиву та здорову посмішку головним ворогом є зубний наліт. Це липке безбарвне або жовтувате нашарування біоплівки, яке регулярно утворюється на зубах. Його можна відчути, провівши язиком по задній стінці зубів, особливо зранку після сну або за кілька годин після прийому їжі. 

Саме зубний наліт є основною причиною розвитку запалення ясен, карієсу та інших проблем ротової порожнини. Нерегулярна або неякісна гігієна призводить до накопичення бактеріального нальоту, який згодом перетворюється на зубний камінь. 

Бактерії зубного нальоту

У нашій ротовій порожнині існує цілий мікросвіт. Його жителі — різноманітні мікроорганізми, які можуть бути потенційно патогенними, тобто шкідливими. Шкоду здоров’ю ясен та зубів вони завдають за умови недбалої гігієни. Як і всі живі організми, бактерії харчуються (залишками їжі) та виробляють продукти життєдіяльності (токсини). Якщо погано чистити зуби, бактерій скупчується багато, відповідно й концентрація кислот та інших шкідливих речовин, які вони продукують, збільшується. У результаті через постійне подразнення виникає запалення та пошкодження тканин ясен. Вони стають м’якими, набряклими, починають не так щільно прилягати до зубів. Найгірший наслідок руйнівної діяльності бактерій зубного нальоту — рецесія або опущення ясен. Тут вже без лікування не обійтися, тому що, по-перше, опущення ясен провокує чутливість зубів, по-друге, є всі шанси втратити зуби, які внаслідок слабкого прилягання ясен розхитуються. Сигналами про небезпеку є хвороблива чутливість під час вживання холодних напоїв або кислої їжі, візуальне збільшення зубів (здається, ніби вони виросли, стали довшими). У цьому випадку потрібно негайно звертатися до лікаря.

Як позбутися зубного нальоту?

Зубний наліт утворюється постійно й у всіх без винятку. Запобігти ми можемо лише його накопиченню. Для цього потрібно регулярно дотримуватися правил гігієни ротової порожнини.

•    Двічі на день (зранку та ввечері) чистити зуби не менше двох хвилин. Важливо підібрати якісну зубну щітку та правильну зубну пасту, а також дотримуватися правильної техніки чищення зубів.  
•    Очищати міжзубні простори за допомогою зубної нитки або інших гігієнічних засобів. Не рекомендується користуватися зубочистками, адже вони можуть легко пошкодити ясна. 
•    Після їжі полоскати рот чистою водою.
•    Скоротити в раціоні кількість продуктів, які містять цукор та крохмаль. Після їх вживання бажано чистити зуби. 
•    Раз на 3–6 місяців проводити професійну чистку зубів у стоматолога для видалення зубного каменю та профілактичного огляду ротової порожнини.

Надійним помічником у щоденній боротьбі із зубним нальотом стане зубна паста «Пародонтакс Комплексний Захист Екстра Свіжість». Завдяки спеціально розробленій формулі, яка містить бікарбонат натрію, вона ефективно піклується одночасно про здоров'я і ясен, і зубів. Клінічно доведено: за щоденного використання двічі на день зубна паста «Пародонтакс Комплексний Захист Екстра Свіжість» знижує кровоточивість ясен у 4 рази ефективніше, ніж звичайна зубна паста (паста, що не містить бікарбонату натрію)*. Все завдяки тому, що вона глибоко та ретельно видаляє зубний наліт, усуваючи таким чином головну причину запалення ясен. Завдяки вмісту фтору в складі формули зубна паста «Пародонтакс Комплексний Захист Екстра Свіжість» також сприяє зміцненню та ремінералізації емалі зубів. Емаль стає більш стійкою до дії кислоти, яку виділяють бактерії. Результат — міцні зуби та здорові ясна!

*(Attin and Hornecker, 2005), (Axelsson and Lindhe, 1981), GSKCH Studies (RH02433, 2015) and (RH02434, 2015), Дане твердження не відноситься до зубної пасти «Пародонтакс Вибілююча».
Імпортер та уповноважена організація в Україні (підприємство, яке здійснює прийняття претензій від споживача): ТОВ «ГлаксоСмітКлайн Хелскер Юкрейн Т.О.В», 02152, м. Київ, проспект Павла Тичини, 1-В. Торгові марки належать або використовуються за ліцензією групою компаній GSK. ©2019 група компаній GSK або їх ліцензіар. Інф. матеріал: №CHUKR/CHPDX/0019/19. Дата виробництва матеріалу: квітень 2019

Коментарів
Дякую за рекомендацію, обов'язково спробую пасту
Мне ничего не помогает делаю чистку раз в пол года всегда)))
Пробовала конечно эту зубную пасту, но прежде всего конечно нужно не только посещать стоматолога, а и правильно питаться и следить за микрофлорой кишечника обязательно. Простите, рот зеркало нашего организма, всегда видно, какие проблемы внутри.
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися