Фарбоване волосся: як зберегти й примножити

Фарбоване волосся: як зберегти й примножити

Ігри з кольором не тільки в тренді, але ще й дуже цікаві. Які тільки відтінки й переливи не пропонує зараз косметичний ринок модницям. Хоч бери й міняй колір волосся щотижня протягом року – можна жодного разу не повторитися. Це здорово, але от питання – чи залишиться що фарбувати? На щастя, наше волосся дуже стійке, воно може витримувати великі навантаження, якщо ми не будемо забувати, що навіть найдбайливіше фарбування змінює структуру волосся й вимагає особливого догляду.

72-годинний тайм-аут

Під час фарбування волосяні кутикули розкривають, щоб барвник просяк якомога глибше. Не потрібно турбувати шкіру голови три доби, поки колір остаточно не «сяде». Тоді він не потьмяніє завчасно. До речі, в цей період краще відмовитися й від відновлюючих масок – вони розкривають лусочки й крадуть пігмент.

«Закрите волосся»

Лінійки продуктів «для фарбованого волосся» дійсно працюють інакше, ніж універсальні продукти: закривають лусочки волосся і не дають барвнику вимиватися.

Життєдайна волога

Обирай шампуні з натуральними компонентами глибокого впливу. Молочні протеїни зволожують волосся та відновлюють його структуру зсередини, а протеїни шовку дарують волоссю гладкість і повертають здоровий блиск.

Природна користь

Гарячі укладки дуже шкодять волоссю. Якщо є можливість, дозволяй волоссю висихати самостійно, без використання гарячого фену. Якщо примусова сушка обов'язкова, без термозахисних засобів не обійтися. Наносити їх потрібно на всю довжину волосся!

Пігмент & шампунь

Яскравості пігменту шкодить будь-яка волога, навіть просто душ, не кажучи вже про шампуні. Тому краще намагатися не мити фарбоване волосся надто часто. До речі, підтримувати свіжий вигляд можна за допомогою сухих шампунів.

Ніжність і м'якість

Миття голови – це, швидше, акуратний масаж, але в жодному випадку не прання з кип'ятінням. Гаряча вода шкодить кутикулі, сушить шкіру і волосся. Мити потрібно шкіру голови, а на волосся засіб для миття наносити легкими рухами, промити, нанести бальзам, промити, промокнути рушником, але не віджимати!

Превентивні заходи

За тиждень до фарбування корисно зробити живильні маски для волосся або використовувати інші засоби на основі масел. Тоді пошкоджені ділянки згладяться, новий колір волосся буде глибоким і рівномірним.

Підрізай!

Якщо кінчики волосся мляві й сухі, колір з них йде швидше. Кожні пару місяців слід підрізати довжину на пару сантиметрів, тоді волосся буде доглянутим.

Коментарів
Мне не понравился мой опыт с осветлением волос. Все же как их не береги, а химия довольно сильно их повредила, вообще осветляющая краска довольно вредна, так что решила пока больше не эксперементировать, слишком долго востанавливала до исходного состояния
Вважаю, для фарбованого волосся обов'язково потрібен спеціальний догляд.
А еще главное чтобы вас правильно красили, не наносить краску на корни и саму кожу головы, потом кожа не дышит...покрывается тонкой корочкой.
А я крашу волосы почти всю свою жизнь - точнее, осветляю....ближе к своему "летнему" цвету - я русая блондинка, или светло-русая, и летом мои волосы шикарно выгорают - ну...типа "песчаный пляж", " белое солнце" - такие оттенки... А вот зимой цвет волос становится отвратительного, серого "мышиного" цвета...Вот и осветляю, к летним оттенкам приближаю... Обязательно пользуюсь масками, входящими в набор с краской, очень люблю натуральные растительные масла, особенно репейные...И я б не сказала, что мои волосы особенно страдают... Главное - уход...И первое, конечно...И второе - краски становятся все более безопасными и щадящими, уж денежку отдать - так за то средство, которое подарит нужный цвет, и оставит твои волосы здоровыми.. Всем красоты и любви к себе!
Цікаво та пізнавально, фарбоване волосся має особливий догляд
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися