Пиріг з яблуками та грушами

Пиріг з яблуками та грушами

Кожна пора року має свої плюси і мінуси. На вулиці восени стало холодніше, почастішали холодні дощі, туман, мряка. Але це ніяк не перешкоджає нам насолоджуватися золотою осінню та чудовою осінньою кухнею. Пироги з сезонними овочами та фруктами: яблуками, грушами, гарбузом– справжнісінька смачна візитівка кожної осені. Приготуємо сьогодні ароматний та дуже ніжний пиріг з яблуками та грушами. І допоможе нам справитись з усіма кулінарними процесами легко і невимушено якісна продукція від Dr.Oetker.
Для приготування пирога нам знадобляться такі продукти:

Для тіста:
250 г борошна
100 мл молока
1 яйце
50 г вершкового масла
25 г цукру
1\2 пачки дріжджів Dr.Oetker
2 г солі

Для начинки:
3 яблука
2 груші
50 г цукру
1 пачка ванільного цукру Dr.Oetker
1 пачка цукру з корицею Dr.Oetker
1\2 пачки пудингу з ванільним смаком Dr.Oetker
1\6 ч.л. мускатного горіха

Для змащування пирога:
1 жовток
1 ч.л. води

Для тіста молоко нагріти до 38*С, сполучити з яйцем, цукром і перемішати до розчинення цукру. Борошно просіяти, сполучити з сіллю та дріжджами Dr.Oetker. Перемішати. Сполучити борошняну і молочну суміші, замісити тісто. Вершкове масло розтопити, охолодити до кімнатної температури і порціями вмішати у тісто. Накрити тісто вологим рушничком і залишити в теплому місці на 1 годину. Готове тісто розділити на 2\3 і 1\3 частини. Форму діаметром 23 сантиметри застелити пергаментом. Більшу частину тіста викласти у форму, сформувавши дно і бортики. У сформовану чашу з тіста викласти вистиглу начинку. Меншу частину тіста розкачати і вирізати із нього смужки і фігурки. Викласти смужки тіста на начинку у вигляді решітки, а фігурками прикрасити решітку згори. Накрити рушником і залишити у теплому місці на 15-20 хвилин. Далі змастити згори жовтком, розбовтаним з чайною ложкою води. Випікати при 180*С приблизно 30-35 хвилин до готовності.
Для начинки почистити яблука та груші, видаливши шкірку та насінне гніздо. М’якоть нарізати кубиками, викласти у сотейник і томити на невеликому вогні 10-12 хвилин. Докласти цукор, ванільний цукор Dr.Oetker, цукор з корицею Dr.Oetker, мускатний горіх, пудинг з ванільним смаком Dr.Oetker. Перемішати і томити на мінімальному вогні 2-3 хвилини. Зняти з вогню і вистудити.

Коментарів
Люблю пироги з яблуками
Очень интересный рецепт обязательно попробую приготовить.
Очень красивый пирог , люблю с яблоками))
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися