Грушово-яблучний конфітюр з маком та м`ятною свіжинкою.
Шляхом експериментів народився ось такий рецептик, успішно опробуваний синочками.
Брала 200 г яблук (в очищеному вигляді), 550 г грушок (так очистила від шкурочки та сердцевинок), 1/2 скл. води, пачечка Желфіксу 2:1, 1/2 лимону, 3-4 гілочки м`яти, 1 ст.л. маку.
Приготування:
1. Яблучка та грушки очистити, окремо нарізати кубиками.
2. В миску з яблуками влити 1/2 склянки води, на плиті довести до м`якого стану. Забрати з плити, розтерти на пюре.
3. Нарізані грушки полити сіком лимону.
4. Цукор відважити. З загальної кількості взяти 2 ст.л. і розмішати з пакетиком Желфіксу. Всипати до грушок. Покласти гілочки м`яти. Перемішати і довести до кипіння.
5. Мак підсмажити на сковорідці.
6. Винути м`яту.
7. Додати до грушок решту цукру та мак. Можна потримати на вогні 3-5 хв, якщо бажаєте, щоб грушки трохи хрумтіли. Якщо ж ні, тримайте ще, постійно помішуючи.
8. У стерилізовані банки залити гарячим конфітюр, закрити кришками і перекинути на декілька хвилин для герметизації (не забудьте повернути назад, щоб так не застиг смаколик:).
Конфітюр вийшов таким, який хотіли - дуже густим, з кислинкою, хрумкими грушками і м`ятним післясмаком. Син сказав, що можна використовувати для начинки або на тортики. Желфікс у цьому рецепті чудово спрацював, ми задоволені!