Вже традиційно оголошуємо конкурс на найкращий рецепт.
Знаємо, наскільки ви творчі й креативні, тому хочемо порадувати вас приємними подарунками.
Діліться авторськими рецептами домашніх заготовок, ілюструйте їх яскравими фото та вигравайте набір смаколиків від Dr.Oetker
Умови участі:
1. Діліться рецептом своєї домашної заготовки з використанням «Желфікс» від Dr.Oetker.
2. Ділись рецептом у соціальних мережах. Не забувай вказати хештеги #naprobuua #naprobudroetker #желфіксоеткер
3. Очікуйте резутьтати. Вже 02.10 ми оберемо 1 переможця, який отримає подарунок від Dr. Oetker
Важливо! У розіграші не приймають участь рецепти, що були опубліковані в попередніх тестуваннях, а також фото и повністю скопійований текст рецептів з інших сайтів. Очікуємо від Вас нові та оригінальні ідеї.
Вітаємо go1989! Ви стали переможцем в конкурсі на ннайкращий рецепт та виграли подарунок від бренду Dr.Oetker.
Прошла первая неделя тестирования корма.Смакует влажный корм с овощами и куркою и с индюшатиной морковкой горошком.Для сытости подмешиваем сухие кусочки Пурина Ван мини.Желудок нормальный, аппетит хороший,бежит когда чует приятный аромат корма.особенно смакует все виды несухого корма с натуральным мясом и морковкой.картошечкой.горошком,что приятно мне как моей любимке.перепадает особый рацион ,сбалансированный.Кусочки сухого корма на каждый день очень удобны во всех отношениях.по размеру однородные.хрустящие,в удобной упаковкой.с привлекательным ароматом даже кот добрался на полку.видисо пахнет.но застёжка zip надежнo охраняет.спасибо организаторам.собачке нравиться)))
Роздумуючи про те, що приготувати для участі в конкурсі з самого початку я розуміла – це має бути щось оригінальне. Незрозуміле мені самій на початку.
Я вирішила, що хочу зробити щось дуже не притаманне нашій кухні. Перебираючи продукти та проглядаючи вже існуючі рецепти я надибала «Mermelada de Setas» − класичне італійське варення із грибів. В оригінальному рецепті воно солодке, з великою кількістю кориці та ванілі.
Я вирішила, що саме варення-варення з грибів мене не цікавить, а те, що їх можна заготувати таким оригінальним способом, взяла до уваги.
Так я ходила декілька днів і думала-думала з чим заміксувати гриби. Потім раптово згадався похід до одного з закладів Івано-Франківська, де нам подавали сирну тарілку з медом та горіхами. І я зрозуміла – хочу зробити смачнючку, яку можна буде подавати до сиру.
Потім почалися справжні експерименти.
Кінцевий рецепт виглядає таким чином: 500 г шампіньйонів, дві ложки меду, 150 грамів смажених та подрібнених волоських горіхів, 1 яблуко, 1 груша, сік половинки лимона, ваніль, дві ложки цукру.
Для початку я помила гриби, порізала їх на шматки (якщо міленькі, то можна не різати), склала їх в каструльку, залила водою, щоб покривало, додала півтори ложки меду. Приварила десь півгодини. Дістала гриби, перемолола в блендері (про всяк випадок, залишила чашку води, в якій варила гриби. Як потім виявилося – не дарма).
Поки гриби варилися, обсмажила горіхи та також подрібнила в блендері.
Потім почала змішувати всі інгредієнти: перемелені гриби та горіхи, лимонний сік, подрібнила яблуко та грушу в блендері (можна на тертці, думаю), ваніль. Поставила на вогонь, додала трохи залишеної води, та поставила на вогонь. Змішала 2 ложки цукру з пакетиком Желфіксу 2:1. Коли закипіло, додала це в основну масу та проварила ще пару хвилин.
Потім помістила в баночки, які, про всяк випадок, простерилізувала в пароварці. Важливо пробувати на смак під час варіння, додавати мед чи цукор, та воду, якщо суміш буде дуже густа.
Дуже переживала, як воно буде на смак. Але те, як швидко чоловік засмакував залишки закуски зі шматком твердого сиру, сказало саме за себе. Думаю, цю штуку можна вживати з хамоном чи прошутто. Чи просто з м’ясом. Смак цікавий: солодкувате яблуко переплітається зі шматочками грибів та горіхами, а якщо з сиром – то це щось взагалі незвичайне. Думаю, бокал білого сухого сюди – якраз. Зимові вечори точно не будуть нудними)))
Желфікс в таких експериментах конче потрібен, адже він дає оцю желейну консистенцію – крім того, що вийшло смачно, це ще й дуже красиво, адже шматочки зберегли свою форму.
Дякую #naprobu_ua та #желфіксоеткер за те, що завдяки конкурсу я набралась сміливості і почала експериментувати по-справжньому. Наступного року точно продовжу!
#naprobuua #naprobudroetker #желфіксоеткер
Для приготування джему беру:
1 кг слив
1 кг цукру
7 гвоздик
1 уп. Желфікс 1:1 (в магазині знайшла лише такий, мабуть сезон солодкої консервації скінчився, тому 3:1 важко знайти)
Сливи почистила і засипала 800 гр цукру, залишила на 2 години, щоб пустили сік. Потім проварила 10 хв і додала ще 200 гр цукру змішаного з Желфіксом та гвоздику. Варила 3 хв і розлила по банках.
Думаю з Желфікс 3:1 все також би вийшло, тому що сливи солодкі і на 1 кг 350 цілком достатньо. Інша справа 1:1, думаю там багато лимонної кислоти, тому цукру потрібен кілограм. Джем вийшов густий і дуже ароматний.
Так як я закриваю кожного року джем з гарбуза , але цей процес знімає цілих 4 дні, то в цей рік вирішила спрости час приготування за допомогою желфікс.
Рецепт:1.5 кг гарбуза почистити і нарізати кубком в 1 см + соку з 0.5 лимона+ 450 Гр цукру перемішати лишити наніч нехай пусте сік. Ставим варити так як то гарбуз я провалила 25хв і додала пачку желфіксу 3в1 і проварила 5хв. Все розкинула по банкам.
Делюсь безумно вкусным, ароматным и в меру сладким видео рецептом грушевого джема в мускатном вине. Попробовав приготовить его однажды, захотите насладиться им вновь!
https://youtu.be/q4KJfArZ904