Відгук

leventy
Рррр-ррр—ррр (цензура). Це я «в захваті» від чудо-програми «StainExpert» пральної машинки WTV 8634 XC0 від ТМ Beko. Мені одразу вона не припала до душі через 5-годинне прання по відгукам експертів. Але вже ж вирішила спробувати її на наматраснику, який весь у плямах чи то від поту, чи якихось лікарських засобів і до того ж має неприємний жовто-салатовий відтінок (маю 1 комплект не дуже якісної постільної білизни, яка й придала йому давненько цей колір). Розмір наматрасника 160*200см, ззовні бавовна, а всередині штучний наповнювач. До нього долучила також 2 вафельні полотенця ( на 1 була невеличка запрана пляма крові) і чоловічу майку. Все це зайняло десь ¾ барабана. Пральний засіб – гелева подушечка, яку зазвичай я кладу на дно барабану під білизну. Погодилася з заводськими налаштуваннями, єдине, що – відкоригувала температуру до 50° C. Вийшли параметри: 5 годин, 1200 обертів, температура 50° C, самий високий ступінь забруднення. Вмикаю. Іііііііііі…..нічого. Машинка не запускається. Я вимикаю і повторюю процедуру. Тепер вона встановлює час 4 год 52 хв. і заходилася прати. Але буквально через декілька хвилин я знову змушена її зупинити, використати програму коротенького віджиму і зливу, оскільки гелева подушечка потрапила в дверцята між склом і ущільнювачем, тому цього разу я її поклала всередину білизни. Далі було ще цікавіше – прання, мабуть, за новими нанотехнологіями. Цілу годину барабан робив 4-5 вальяжні оберти через кожні 4 хвилин. Спускаючи і наповнюючи по піпетці барабан тією самою холодною водою. Карл!!! То так можна і всі 10 годин прати. Я думала мене від цього дійства і Кондратій хватить…Лише на другій годині такої кропіткої праці почалося вже нормальне прання у гарячій воді, і я сповнена надії лише періодично навідувалася до моєї працівниці. За годину до закінчення почалося полоскання, і за 13 хвилин – віджимання. Всі вищенаведені часові дані не є достовірними, оскільки бралися з дисплея, а Bekoшечка виявилася ще тим брехунцем. Замість обіцяних 4год 52хв, прала 5 год 20 хв, і остання хвилина віджимання продовжувалася аж цілих 5!!! За годину полоскання пральний засіб не був добре виполосканий – під ущільнювачем залишилася піна розміром з добрий чоловічий кулак, яка просто під час віджиму розбилася. Після найпотужнішого віджимання речі були сильно вологі. Мені здалося, що при 800 і 1000 результат був кращим. Чистота речей після 5-годинного прання могла також бути яскравішою. Плями на наматраснику зникли, салатовий колір лишився, пляма від крові лишилася, майка білюсінька. Я впевнена на 99 %, що такий результат був би і при пранні програмами «Бабовна» чи «Бавовна Еко». Не рекомендую нікому прати «StainExpert», і сама до неї не повернуся.
У відгука 10 коментарів
Екатерина Томашек
leventy, я вообще в шоке от отзывов об этом режиме... у меня все отстиралось и минута в минуту!! Так странно... кстати по поводу полоскания в холодной воде - ну так режим же для пятен. И прежде всего для пятен свежих , ( хотя у меня и старое кухонное полотенце отстирало) поэтому предварительно перед стиркой в горячей воде машинка как бы «выполаскивает» загрязнение в холодной... по моему все логично... а Вы когда руками стираете какое либо свежее пятно, то что, сразу в кипяток его суёте и трёте? Я сначала вот тоже выполаскиваю прохладной водой... не понимаю откуда такие претензии машинке...
leventy
Екатерина Томашек , а де в інструкції написано, що програма лише для свіжих плям? Не знаю, що там треба виполіскувати холодною водою, перед тим як прати в теплій, але ж і виполіскування не було....пралося, мабуть, годину ультразвуком. І коли перу руками, то роблю це в теплій воді, без прелюдій у холодній. Претензій, як Ви виразилися, я не маю. Мені не сподобалася дана програма по часовим параметрам і малоефективністю, як для такого довгого прання.
leventy
Модератор Дина, я її зупиняла не за власною забаганкою :) Вода не постійно лилася. Вона ніби зливалася в якийсь резервуар в машинці, а потім знову просочувалася в барабан
Екатерина Томашек
leventy, я и не говорила что в инструкции написано что программа для свежих пятен. Я просто сама так считаю, что если хочешь отстирать пятна - стирай сразу, пока свежие. Но! При всём при этом у меня отстиралось даже «видавшее виды» старое кухонное полотенце. Стирала на 40*
leventy
Екатерина Томашек, у кожного свій досвід :) певний тип тканин, забруднень, пральних засобів, тому і результати не можуть бути однакові. Моя стара пралка також без проблем відперала кухонні полотенця і за 2 години при 40-60 градусах. Тут питання в тому, чи всі готові витрачати більше 5 годин на прання, якщо той самий результат можна досягти, викристовуючи більш короткі програми. Особисто я - ні.
Екатерина Томашек
leventy, соглашусь. 5 часов - достаточно длинная программа. Просто в моем случае - она себя оправдала.
leventy
Екатерина Томашек, мені чоловік сказав, зайшовши на кухню на 5 годині прання: "Оля, это она что до сих пор стирает???!!!! Нам нужна машинка, которая делает это быстрее" :)
Snegamondo
Мы поставили программу, засекли время и поехали в кино. Вернулись-как раз 10 минут стирки оставалось, вытащили все чистое и остались довольны. Мне результат в этой программе понравился, сидеть и смотреть, что там происходит тоже бы, наверное, надоело, а в режиме поставил и уехал на пару часов самое то)
leventy
Snegamondo, так на те воно і тестування, як на мене, щоб зрозуміти, що відбувається під час прання конкретної програми і які від цього результати ;-)
Snegamondo
leventy я считаю, что могу оценить результат стирки, результат полоскания, расход энергии, но чтобы оценить корректность движений барабана в процессе-как по мне надо быть специалистом, поэтому тут я полностью доверяю производителю, а вот за результат могу и покритиковать)
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися