Відгук

Ir.kikin
Привіт)) Тестувала сьогодні нашу духовочку від Electrolux на функцію «Випічка в режимі конвекції» («Влажный горячий воздух» рос.) готувала гречані тефтелі в сирному соусі. Запікала на 2 рівні полички (а їх всього 5!))))). Так як в духовці встановлено російську мову (українська не передбачена, а всього для вибору доступно 28 мов), далі відповідні операції набору в меню писатиму на рос. мові. До духовки є інструкції на обох мовах, і деякі функції звучать по різному. Оскільки деякі функції я «розумію» на українській мові, подивившись інструкцію на рос. мові я можу обрати відповідну програму. Загалом для мене все зрозуміло і проблем з вибором програми не було. Отже, коли майбутня страва була підготовлена до випікання, я обрала функцію нагріву в меню «Режимы нагрева», далі встановила тип нагріву «Горячий воздух», виставила температуру 190 град. Духовка нагрілась за 5 хв!!!))))), сповістивши звуковим сигналом, що готова до випікання. Для приготування було обрано режим «Влажный горячий воздух», а отже за інструкцією, потрібно налити в резервуар до 300 мл води, що я і зробила. Далі встановила температуру 195 град., таймер часу був виставлений на 30 хв., і запустила приготування - «Ок». Якщо перед стартом програми продовжувати натискати таймер, то можна вибрати наступні функції: заблокувати панель набору, виставити режим збереження тепла, а також зберегти відповідні налаштування в улюблених (максимум 20). Поки запікалась страва, то я вияснила що світло в пічці можна виключати в робочому режимі. Також хочу відмітити корисні особливості дверцят нашої духовки. Вони тихо закриваються, також залишаються у відкритому положенні починаючи близько з 15 геометричних градусів. Якщо руки заняті, то можна штовхнуть дверцята ліктем і вони плавно закриються! А ні звуку! Якщо скло дверцят забрудниться, то його можна зняти і помити, навіть в посудомийній машині, а бо ж всі дверцята зняти і почистити. Про інструкцію «шпаргалку» на дверцятах я вже відмічала. Я просто в захваті від такої якісної техніки. Смачний аромат в повітрі сповіщав, що скоро буду діставати страву з пічки. От і закінчився час приготування, пролунав таймер. Страву я залишила на хвилин 5-10 ще в духовці, як то кажуть «дійти». А також, щоб трішки прохолола духовка, осів пар, тому що існує небезпека обпектись гарячим повітрям. Будьте обережні - це зазначено в інструкції. Час був обідній, тому ми відразу смакували гречаними тефтелями. Ще таких соковитих із хрумкою скоринкою тефтель у мене не було. А я їх вже не одноразову готувала як в газовій так і в електричній печі. Смакота!!!!!))) Сьогодні на власному досвіді переконалась, що функція пару дозволяє зберегти соковитість страв при цьому смачна скоринка не відміняється!) Зазвичай я накривала фольгою, і все рівно у мене виходили тефтелі суховаті всередині. Цей шедевр порадував моїх рідних. В результаті цього етапу тестування, де брали участь я і ще два експерта (чоловіки, одному під 30, а другому півтора року), ми дуже смачно пообідали, а отже функція пару набираєєє 10 з 10))). Відмічу, коли пічка охолола, в резервуарі парогенератора залишилось трохи води, яку я одним рухом прибрала за допомогою губки, що входила до складу духовки. Класна губка! миттєво ввібрала всю воду!))
У відгука 11 коментарів
Модератор Ольга
kikin, дякуємо за детальне описання :) Мене потішила розповідь про те, що скло можня зняти та окремо помити. Мрія, а не духова шафа.
Наталиял
kikin, очень аппетитные фото, сразу захотелось себе такие тефтели. Рецепт в студию.
Izoniz
а мені подобається функція сповіщення про те,що духовка нагрілась. Завжди вагаюсь, чи вже достатньо вона нагріта чи ні, а в умовах обмеженого часу, це не дуже зручно.
rysnika
мені спонж теж сподобався, головне його не згубити та не зіпсувати на просторах кухні))) а розкажіть детальніше про соус сирний - який берете сир та спеціі
Anna_1900
kikin, выглядят тефтельки аппетитно, не знала, что бывают гречневые) По рецепту рис из классического варианта можно заменять гречкой, так?
Ir.kikin
Увага! Увага! Ось рецепт гречаних тефтелей в сирном соусі, готуйте на здоров’я)) Інгредієнти: Куряче філе – 400-600гр. Гречана крупа – не повний 1 стакан сухої гречки (десь 170 г) Цибуля – 2 шт не великих Часник – 2-3 зубчика Зелень кропу або петрушки - по-бажанню можна у фарш, а в соус обов’язково. Сир плавлений (типу "голландський", "дружба") - 2 шт Яйце - 1 шт Сметана – 200 г (якщо ви берете домашню сметану, а вона густа, то можете додати 50-100 мл молока, тоді вершків уже не потрібно додавати ) Вершки - 20% - 50 мл, якщо не жирна сметана Сіль, перець - за смаком Олія - для змащування форми. Приготування: Гречку відварюємо до напівготовності і охолоджуємо, або (я зараз користуюсь таким способом) запарюю гречку окропом у співвідношенні 1:2 і накриваю кришкою щоб постояла хвилин на 30. Щоб вийшли ніжними та однорідними за консистенцією тефтелі потрібно перемолоти гречку на м’ясорубці чи в блендері, а можна й залишити цілою. Я пробувала так і так, але все таки перемелюю. Перемелюємо філе, цибулю, часник, зелень (можна збити все на блендері). Фарш змішуємо з гречаною масою та яйцем, додаємо сіль і перець. Перемішуємо і в холодильник хвилин на 15-20, якщо часу не має, то я відразу починаю формувати тефтелі. Сир ріжемо кубиками приблизно 1х1 см., це буде начинка для тефтелей, половину пачки залишаємо для соусу. Формуємо тюфтельки і в серединку ховаємо шматочок сиру, викладаємо їх у змащену олією форму. Соус: змішуємо сметану, вершки (молоко), сир натертий через мілку тертку, сіль, перець, зелень. Заливаємо тефтелі. Сам процес випікання детально описано вище у відгуку))) Смачного!)
Ir.kikin
Anna_1900, як ви уже побачили рецепт, то дійсно в моєму рецепті тефтелі із гречки, спробуйте зробити, дуже смачні виходять.
Ir.kikin
rysnika, про соус в кінці рецепту. Щодо спецій додам...зазвичай я крім солі та перцю нічого не додаю, але можете спробувать додати мускатний горіх, звісно якщо полюбляєте його присмак, з ним теж смачно виходить.
Ir.kikin
Izoniz, так... я з вами згідна, що функці сповіщення нагріву дуже зручна, мастхев, адже раніш мені доводилось слідкувать за духовкою, а саме за лампочкою горить чи не горить, нагрівається чи нагрілась уже... ех були ж важкі часи на кухні)))...
Ir.kikin
Модератор Ольга, із задоволенням...з такою технікою...))))
Anna_1900
kikin, спасибо за рецепт, попробую!
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися