Торт Захер
Корж
• Масло вершкове – 270 г
• Цукрова пудра/цукор – 180 г
• Яйця – 12 шт
• Шоколад – 270 г
• Цукор (для білків) – 220 г
• Борошно -240 г
• Абрикосове повидло – 200-230 г
• Молота кориця - дрібка
Сироп
• Вода - 150 мл
• Цукор – 150 г
Шоколадна глазур
• Шоколадна глазур Dr. Oetker – 400 г
Приготування:
1 крок
Перш за все, у 12 яєць відділяємо білки від жовтків. Розтоплюємо на водяній бані 270 грамів гіркого шоколаду.
2 крок
У миску міксера кладемо 270 г м'якого вершкового масла, збиваємо до білого, додаємо 180 г цукрової пудри/цукру і дрібку кориці, перемішуємо і збиваємо. Час від часу, протягом приготування тіста, збираємо тісто зі стінок миски.
3 крок
В отриману суміш, не припиняючи збивання, додаємо, по одному, жовтки. Збиваємо ще трохи і, продовжуючи збивати, додаємо розтоплений шоколад.
4 крок
В окремій мисці на невеликій швидкості збиваємо яєчні білки в легку піну, збільшуємо швидкість збивання і в три прийоми додаємо 220 г цукру. Збиваємо до отримання щільної піни.
5 крок
Викладаємо приблизно третю частину збитих з цукром білків в шоколадну суміш і акуратно перемішуємо в одному напрямку. Додаємо білки, що залишилися і ще раз перемішуємо в одному напрямку до отримання однорідної суміші.
6 крок
В отриману масу в три прийоми просіюємо і замішуємо 240 г борошна. Перемішуємо легко в одному напрямку до отримання однорідного тіста.
7 крок
Отримане тісто викладаємо в вистелену папером для випічки і змащену маслом форму діаметром 26 сантиметрів. Розрівнюємо тісто від середини до країв таким чином, щоб в середині вийшла ніби невелика западинка.
8 крок
Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 170-180 градусів Цельсія приблизно 70 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою. Паличка повинна бути суха і чиста.
9 крок
Поки торт випікається, приготуємо сироп для змочування. У каструлю наливаємо 150 мл води, додаємо 150 грамів цукру, доводимо до кипіння і трошки варимо, до прозорості.
10 крок
Виймаємо готовий корж з духовки і даємо йому трохи охолонути. Перевертаємо корж на дерев'яну дошку, видаляємо форму і змочуємо корж третьою частиною сиропу. Накриваємо рушником і даємо відпочити кілька годин, можна залишити на ніч.
11 крок
Відпочивший корж при необхідності вирівнюємо, розрізаємо навпіл і змочуємо обидві половини сиропом.
12 крок
Змащуємо нижній корж половиною абрикосового повидла, на весь торт нам знадобиться близько 200-230 г повидла.
13 крок
Накриваємо другим коржем, кладемо його рівною стороною вгору. І обмазуємо весь торт рештою абрикосового повидла, виправляючи всі нерівності і замазуючи щілини.
14 крок
Ставимо торт на решітку і приступаємо до приготування шоколадної глазурі. Шоколадну глазур Dr. Oetker готуємо згідно інструкції вказаної на упаковці.
15 крок
Виливаємо на торт шоколадну глазур, так щоб шоколад покрив весь торт: і верх, і боки. Перекладаємо торт Захер на блюдо, на якому будемо його подавати. Торт Захер не прийнято додатково прикрашати. Можна написати на ньому шоколадною глазур'ю будь-який напис на ваше бажання.