Надзвичайно смачний брауні з журавлиною, ізюмом та волоськими горіхами у мене вийшов завдяки какао та розпушувачу тіста Dr.Oetker. Саме какао Dr.Oetker надало моєму десерту неперевершеного шоколадного смаку, а розпушувач тіста допоміг йому піднятись. Зазвичай у брауні я розпушувач не кладу, але оскільки в складі були в'ялена журавлина, ізюм та волоські горіхи я все ж таки вирішила ним скористатись, та й класичний рецепт цього десерту дещо змінила. Хочу зазначити, що какао розчинилося досить швидко не утворюючи при цьому абсолютно жодного комочка, що зазвичай трапляється з какао іншої торгової марки. Глазур теж надзвичайно проста у приготуванні і легка у використанні. Десерт вийшов просто "бомбезним", тому раджу спробувати.
Інгредієнти:
- журавлина в'ялена - 70 г
- ізюм - 50 г
- вино червоне - 50 мл
- волоські горіхи - 70 г
- масло вершкове - 150 г
- шоколад - 100 г
- вершки - 2 ст.л
- цукор - 150 г
- яйця - 2 шт
- какао Dr.Oetker - 2 ст.л
- борошно - 2 ст.л
- розпушувач тіста Dr.Oetker - 1 ч.л
- глазур темний та білий шоколад Dr.Oetker - 1 шт
Спосіб приготування:
В'ялену журавлину та ізюм попередньо замочити у червоному вині, можна у цукровому сиропі щонайменше на дві години, потім відкинути на сито щоб стік сироп, обсушити паперовим рушником. Волоські горіхи мілко подрібнити.
Вершкове масло, шоколад та вершки розтопити на водяній бані. Яйця збити з цукром і поступово ввести в яєчну суміш розтоплені масло+шоколад+вершки. Все ретельно вимішати, сюди висипати суміш журавлини, ізюму та подрібнені волоські горіхи. В окремій посудині змішати борошно, какао та розпушувач і частинами всипати в поредню суміш та ретельно вимішати.
Випікати у застеленій пергаментом формі при температурі 180 градусів 20 -25 хв.
Брауні викласти, порізати на шматки і зверху прикрасити глазуррю.
Смачного!