Merkava
Merkava
Знавець
Відгуки Merkava
Коментарі Merkava
Отримано лайків
2 Like
Merkava

Желе і збитий десерт

Сьогодні вирішила приготувати запіканку. А чим же її прикрасити? Звичайно збитими вершками! А ще? Навести красу за допомогою желе. Перше желе спробувала на бісквіті, і експеримент провалився, бо заливала теплий торт. Желе дуже швидко просто пропитало торт, і зверху нічого не залишилося. Тепер поставила запіканку у холодильник, остудила.
1. Що стосується збитого десерту. Ну по фото видно, що розочки з нього не виходять, збивала довго, але замість трояндочок вийшли горбочки. На смак - як розтале морозиво. Дуже смачно, не приторно солодке.
2. Желе. Мені сподовалось. Я заливала запіканку, і, так як желе ще було гаряче, частина горбочків трошки поплила, тому нижній рожевий ярус - це суміш желе і вершків), половину желе залила і запіканку поставила у холодильник, і тільки через 20 хвилин залила другу частину желе. Друга частина желе уже досить добре лягла, незважаючи на те, що желе уже почало застигати в кружці.
Ну якось так пройшли мої експерименти на кухні, дякую напробу за таку можливість!
У відгука 0 коментарів
Merkava

Сьогодні у нас порічка!

Був у мене кілограм порічки. Не перебивала я його блендером, не перетирала. Люблю, щоб залишались ягодки цілими. Брала желфікс 2:1, тобто на 1 кг ягід - 0,5 кг цукру. Ягоди змішала з половиною цукру, другу половину цукру змішала з желфіксом. Коли ягоди пустили сік, поставила на вогонь, довела до кипіння. Як закипіло - засипала цукор з желфіксом, знову довела до кипіння, ще 3 хвилинки покипіло - і в баночки. Баночки не кип'ятила, вирішила перевірити желфікс на повну. Ну нормально, стоять. Кришко - баночного теракту не було). Так, щоб дуже густе вийшло - то ні. Так, густе, але якщо банку перевернути - варення перетікає густою масою. На місці, як желе, не залишається.
У відгука 0 коментарів
Merkava

У нас сьогодні черешня!

Почну з того, що дуже люблю вишневе варення. Але вишні я не знайшла, тому будуть черешні! Починаємо! На два кілограми черешні - 2 пакетики желфіксу 3:1. Брала такий, бо черешня солодка, тому на цукрі можна підекономити. Все зробила по інструкції, але ягоди не перебивала, тільки почистила від кісточок. Залишила їх цілими. Засипала ягоди половиною цукру, щоб вони пустили сік. Потім засипала другу половину, поставила на вогонь, довела до кипіння, 5 хвилин прокипятила, розклала по баночкам, сік, що залишився - в лоточку. Дуже добре видно, як воно застигло. Це так класно! Це так смачно! Я ніколи не готувала з Желфіксом, ніколи не варила джем! І мені мій перший досвід дуже сподобався. Переживала трішки, що не перетирала ягоди, але вийшло класно, ягодки в джемі. Супер!
У відгука 0 коментарів
Merkava

Джем з соку

Вирішила я почати з експерименту. Взяла літрову упаковку соку магазинного, з м'якоттю. Фото не виставляю, щоб не було реклами. Желфікс 3:1 змішала з 300 грам цукру, засипала в сік і поставила на вогонь, довела до кипіння, прокипятила 3 хвилини і вуаля! Розлила по баночкам, остудила і поставила в холодильник. Думала, що нічого не вийде, спочатку було, як кисіль. Але пізніше виявилося, що експеримент удався! Вийшов дуже смачний ароматний ждем! Можливо не дуже натуральний, бо хто зна, з чого робиться той сік, але смакота неймовірна. P.S. цукру можна було класти менше, бо сік уже солодкий, а так - вау!) Дякую, напробу!
У відгука 0 коментарів
Merkava

посилочку отримала!

Несподівано для себе отримала посилочку. Про те, що стала учасником тестування - дізналась від Нової Пошти) думала, що учасники тестування давно визначені і уже не сподівалась на удачу) Дякую за довіру, напробу! Це моє друге тестування. На вихідних будемо варити! Насправді дуже цікаво, тому що ніколи не пробувала варити варення з желфіксом, і не думала про таке, і навіть ніколи не куштувала такого. Дуже цікаво, навіть для себе самої, що з цього вийде. Залишилось ягід купити, і придумати рецепти. До вихідних час є)
У відгука 0 коментарів