Всім привіт! Цього разу я з вишневим вареннячком :) Обожнюю вишню..... :)
Варила по рецепту з картки, знову в мультиварці :) Засікала час приготування - з моменту засипки ягід в ємність до останньї закрученої баночки - 45 хв :). Взяла 800 г вишень без кісточки, додала 200 мл води, потім Желфікс 1:1 з пектином із яблук змішаний з 2 ложками цукру і ванільний цукор :) коли закинула ягоди і желфікс - було чимало рідини - яка стала оразу густіти. потім додала весь цукор.... який колір! таке все яскраве :)
Цукру як на мій смак трохи забагато - можна було б і менше давати. Коли фінішувало приготування додала 6 ст ложок коньяку. Варення з усякими додатками робила вперше - було цікаво посмакувати.
На момент заливки варення в банки - воно не було таким густим як з апельсину. Була рідина і досить багато, але не рідка, а густовата. Навмисно лишила трошки, щоб побачити як поведе себе після якогось часу як остигне.
Сподобалось, що на смак вишня як свіжа, колір якскравий за рахунок того що малий термін варки. Саме вареннячко має цікаві нотки не притаманні звичайному варенню за рахунок додавання додаткових складових :)
Вважаю експеримент вдалим :)