Na proby
Na proby
Новачок
Відгуки Na proby
Коментарі Na proby
Отримано лайків
0 Like
Na proby
ПОСУД ДЛЯ ІНДУКЦІЇ:ЯКИЙ ПІДХОДИТЬ ТА ЯК ПРАВИЛЬНО ОБРАТИ Індукційні варильні панелі стають дедалі популярнішими. Проте ще й досі існує маса міфів про посуд, який для них підходить, а який ні. Поставимо всі крапки над «і» та розповімо про інновації, якими не втомлюються нас дивувати виробники побутової техніки. Лише уяви – сьогодні індукційна плита здатна адаптувати зону нагріву до розмірів посуду й навіть контролювати процес готування. Основні вимоги до посуду на індукційній панелі 1. Феромагнітне дно. Стінки посуду можуть бути зроблені з чого завгодно. Головне, яке у нього дно. Індукційні варильні панелі повинні контактувати з матеріалом, що має феромагнітні властивості. Простіше кажучи, дно пательні, чайника або іншої ємності для приготування їжіповинно притягувати магніт. Якщо поставити на панель каструлю зі скла або кераміки, плита на них не відреагує і не запрацює. З одного боку – певні обмеження, з іншого – вагомі переваги. Головна відмінність індукційних панелей у тому, що вони не нагріваються самі, а лише передають тепло посудові. Для нас із тобою це означає, що на конфорку, яка працює, можна сміливо класти що завгодно, навіть руку, жодних опіків або інших негативних наслідків не буде. Лайфхак: маєш сумніви щодо улюбленого посуду? Щоб переконатися, що він спрацюється з новою індукційною поверхнею, просто притули до дна магніт. Прилип? Тоді все добре – можеш готувати! 2. Дно має бути товстим. Тонкий метал під час нагрівання може деформуватися та нещільно прилягати до конфорки. Саме тому звичайні емальовані каструлі, навіть якщо в них дно магнітиться, не найкращий варіант для індукції. На невідповідний посуд індукційна панель може відреагувати шумом або тріском. Будова дна теж має значення. Воно може бути цілісним – з чавуну або сталі (і знову-таки товстим). А може мати кілька шарів із різних матеріалів. Склад цього «пирога» буває різний. Деякі виробники обмежуються тришаровим: феромагнітний сплав для контакту з плитою, алюміній для гарної теплопровідності та внутрішній шар із того ж матеріалу, що і стінки посуду, наприкладметалокераміки. Хтось додає антипригарне покриття, а хтось вбудовує антидеформаційний диск, щоб забезпечити ідеальне прилягання до поверхні плити. 3. Діаметр дна вже не має значення! Так-так. Це раніше потрібно було, щоб дно посуду повністю збігалося за розміром із конфоркою. Проте сьогодні вже є новітні розумні моделі, які самі підлаштовуються під розмір каструль та сковорідок. Індукційна варильна поверхня SenseBoil® від Electrolux обладнана зонами нагріву Infinite, які самостійно адаптуються до розміру посуду. Це суттєво полегшує процес готування, а також заощаджує електроенергію! Серед інших інновацій, якими може вразити тебе від Electrolux, –функція контролю кипіння. Датчики Boil Sensor визначають, коли вода в каструлі досягає точки кипіння, та автоматично регулюють температуру від активного кипіння до варіння на повільному вогні й контрольованого кипіння. Таким чином ти отримуєш більше часу на приготування інших страв або можливість відлучитися з кухні по своїх справах. Який посуд не підходить для індукції? Простий алюмінієвий посуд, навіть із товстим дном, бо зазвичай цей метал не магнітиться. Втім, буває алюмінієвий посуд із написом «Підходить для індукційних плит» або із зображенням спіралі на дні. Емальований посуд – особливо з пошкодженнями, через які дно не буде ідеально рівним і не зможе контактувати з поверхнею та передавати тепло. Марно проводити досліди зі звичайним керамічним, скляним, мідним посудом та й взагалі з тим, який неможливо намагнітити. Якщо дуже подобаються ці матеріали, можна купити новий посуд із них, але із зображенням спіралі – це означає, що будова дна розрахована для використання на індукції.
У відгука 0 коментарів
Na proby
МІФИ ТА ПРАВДА ПРО ІНДУКЦІЙНІ ПАНЕЛІ: ЧОМУ ШЕФ-КУХАРІ ОБИРАЮТЬ САМЕ ЇХ Зазирнувши на професійну кухню ресторану, ти навряд знайдеш там газову плиту. Прихильність шефів вже давно завоювали індукційні варильні поверхні. У чому їхні переваги, чим відрізняються від електричних, що таке технологія контролю кипіння SenseBoil® — про це та інше поговоримо сьогодні. Головна відмінність та перевага Індукційні варильні панелі відрізняє спосіб передачі тепла. В електричних спочатку нагрівається конфорка, потім вона передає накопичене тепло на посуд. Для того щоб нагріти її вміст, жар у варильній поверхні повинен бути дуже сильним. З індукцією все інакше. Вона працює наступним чином: під поверхнею знаходиться індукційна котушка, по якій тече електрострум. Він має перейти на провідник, яким є дно посуду. Таким чином, отримуємо одразу декілька переваг: • Індукційна конфорка не нагрівається без посуду • Індукція нагріває дно посуду, а не поверхню • Поверхня має безпечну температуру, тому її легко очистити Щоб оцінити ці переваги, уяви ситуацію: ти поставила на панель каструлю з водою, вона закипіла, і раптом на кухню забігає твій непосидючий та допитливий малюк, руками торкається варильної поверхні. У разі електричної – опік гарантований, а з індукцією можна про такі моменти не хвилюватися. Ще один плюс — швидкість нагріву Електрострум переходить на дно посуду практично миттєво, тому вміст каструлі чи пательні нагрівається дуже швидко. Останні моделі, наприклад, варильна панель SenseBoil® від Electrolux, додатково обладнані функцією PowerBoost. Вона забезпечує потужний нагрів в одну мить. Це суттєва економія часу, адже не потрібно довго чекати поки вода закипить, щоб закинути пельмені чи пасту, особливо, коли прийшла додому ну дуже зголодніла. Індукція — рекордсмен з економічності Індукційна панель належить до категорії розумних побутових приладів. Завдяки особливій технології індукційного нагріву, її робота адаптуються до посуду та забезпечує максимально швидкий і рівномірний нагрів. Тобто чим менший розмір каструлі чи пательні, тим менше електроенергії витрачається на її нагрів. Це повністю виключає можливість перевитрати електроенергії, відповідно — переплат із сімейного бюджету. Сумісна з більшістю посуду Існує міф, що на індукції можна готувати лише у спеціальному посуді. Це не так. Тобі не потрібно замінювати свої улюблені сковорідки, каструлі та сотейники, адже більшість сучасного посуду сумісна з індукційними варильними панелями. У разі сумнівів можна перевірити наявні каструлі звичайним магнітом. Якщо магніт притягується до дна, значить, посуд підходить і для індукційної панелі. Контроль моменту закипання Індукційна варильна поверхня SenseBoil® від Electrolux має дуже цікаву й надзвичайно корисну функцію, яку ти точно оціниш. Це функція контролю кипіння — тепер не потрібно довго чергувати біля плити і чекати поки вода чи бульйон закиплять. Достатньо поставити на неї ємність із рідиною, увімкнути функцію SenseBoil® і можна йти займатися своїми справами. У момент активного кипіння, коли утворюються бульбашки, поверхня сама знизить температуру й страва продовжить готуватися в помірному температурному режимі, без ризику википіти чи підгоріти. Зручність користування Індукційні панелі дозволяють легко й дуже точно контролювати температуру приготування. Зокрема, у моделі SenseBoil® від Electrolux кожна зона нагріву регулюється індивідуальним слайдером. Це спрощує контроль та зміну потужності нагріву. Не дарма імениті шеф-кухарі обирають саме індукцію: економічність, чистота, безпека, швидкість, комфорт роботи і, звичайно, насолода від процесу приготування – все це подарує тобі індукційна варильна поверхня.
У відгука 0 коментарів
Na proby
8 ЛАЙФХАКІВ ВІД ШЕФА: ЯК НАДАТИ ЗВИЧАЙНИМИ СТРАВАМ НЕПЕРЕВЕРШЕНОГО СМАКУ Напевне ти теж помічала: часто абсолютно звичні страви в ресторані смакують значно краще, ніж приготовані вдома. Виходить, що ми не надто вправні кухарі чи продукти не ті обираємо? Насправді, справа в тому, що досвідчені шефи знають певні хитрощі, якими вправно користуються, аби смак страв був насиченим та багатогранним. Бери конспект та нотуй — лише для тебе ми з Electrolux зробили добірку секретних лайфхаків від шеф-кухарів. Лайфхак 1. Кожен майстер має свій інструмент. Для шеф-кухаря головний — варильна поверхня. Саме від її можливостей залежить результат усіх зусиль. У більшості ресторанів використовують індукційні поверхні. Вони практично миттєво нагріваються до потрібної температури, економлять час, є безпечними та простими у догляді. Найсучасніші моделі мають додаткові можливості, які роблять приготування ще легшим, а страви – ще смачнішими. Наприклад, функція контролю кипіння SenseBoil®. Завдяки їй суп чи бульйон ніколи не перекипить, а соус не втече. Тепер не потрібно чекати поки вода закипить, щоб додати решту інгредієнтів до страви. Можна займатися іншими справами – нарізати овочі, готувати заправки тощо, поверхня сповістить сигналом, коли вода закипить. Кулінарія – мистецтво, яке потребує точності та уваги до дрібниць. З SenseBoil® дуже просто сягнути рівня профі. Лайфхак 2. Під час приготування страв на пательні або в сотейнику олію краще наливати по стінці посуду. Так воно швидше нагріється та дасть більш насичений смак та аромат. Не варто економити на якості олії, це один з ключових інгредієнтів, який впливає не лише на смак страви, але й на її корисні властивості. Лайфхак 3. Якщо готуєш біле м'ясо (телятину, ягнятину, індичку, кролика, курку, пісну свинину), не варто зрізати філе з кістки. Так воно буде соковитішим та смачнішим. Щоб курине філе не вийшло сухим, варто дотримуватися правильного температурного режиму: спочатку обсмажити філе на середньому вогні з двох боків, потім зменшити температуру до мінімуму й накрити кришкою, через 8 хвилин дістати й загорнути у фольгу, щоб м'ясо «дійшло». Варильна поверхня SenseBoil® від Electrolux має інтуїтивне сенсорне керування та адаптує зони нагріву під розмір посуду, що дійсно спрощує процес готування. Лафхак 4. Фарш буде значно смачнішим та соковитішим, якщо додати в нього в рівних пропорціях трішки сирої й злегка обсмаженої цибулі, а також дрібно натерту сиру картоплю. Користуйся порадою під час приготування мітболів, пасти з фрикадельками, котлет, м’ясних рулетів тощо. Твої рідні точно здивуються новому смаку улюблених страв! Лафхак 5. Додай ванілі у салат! Ця ароматна ніжна спеція чудово поєднується з усіма овочами. надає салатам вишуканого смаку та неповторного аромату. Лайфхак 6. Картопляне пюре смакуватиме ще краще, якщо обрати правильний сорт картоплі. Обирай більш крохмалисті сорти — вони мають тонку світло-коричневу шкірку та білу серцевину. Якщо хочеш, щоб у страви був вишуканий аромат, додай в рідину кілька гілочок чебрецю, розмарину або інших пряних трав і підігрій на повільному вогні. З функцією SenseBoil® від Electrolux готувати пюре – одне задоволення: потрібно лише почистити й подрібнити картоплю, поставити на поверхню, увімкнути функцію контролю кипіння і все! Повернутися до страви можна вже тоді, коли картопля звариться. Неймовірна економія часу і зусиль, погодься? Лайфхак 7. Смак супу буде насиченим, якщо наприкінці приготування додати до нього трішки свіжовичавленого соку – капустяного, морквяного або томатного. Страва буде не лише смачною й ароматною, але й дуже корисною, багатою на вітаміни. Під час приготування супу дуже важливо, щоб він не перекипів. Тут в нагоді теж стане функція SenseBoil® від Electrolux. Не забудь її ввімкнути! Лайфхак 8. І наостанок – порада для любителів смачних та соковитих стейків. Якщо хочеш влаштувати свято для смакових рецепторів, тоді пам’ятай про наступне: приготування стейку потрібно починати з бокової сторони, де є смужка жиру. Це надасть страві соковитості та приємного аромату.
У відгука 0 коментарів
Na proby
ЛІТНІ СУПИ - ОРИГІНАЛЬНІ РЕЦЕПТИ ЛЕГКИХ ТА КОРИСНИХ СТРАВ Легкий, корисний, ароматний літній суп із свіжих овочів, приправлений соковитою зеленню, — хіба може бути щось смачніше? Розмаїття інгредієнтів дозволяє нічим не обмежувати кулінарну фантазію, тож експериментуй. І будь впевнена, завдяки функції контролю кипіння SenseBoil® результат твоїх зусиль точно буде вдалим, адже суп не перекипить та не втратить свої смакові властивості. Смачний суп можна приготувати навіть без рецепту, головне, дотримуватися кількох важливих правил та не боятися імпровізувати. Основа Перш, ніж готувати суп потрібно визначитись з його основою. Це може бути бульйон, просто вода або навіть молоко. Підбирай відповідні інгредієнти: курячий бульйон дружить з бобовими та локшиною, на овочевому виходять дуже смачні супи з цвітною капустою, броколі, селерою. Май на увазі: якщо готувати овочевий суп лише на воді, його смак буде водянистим, тому ліпше завчасно зварити бульйон. До речі, його можна зберігати в морозилці та при нагоді використовувати як для супів, так і для соусів! Нотуй рецепт! Базовий овочевий бульйон Інгредієнти: вода – 3 л; морква – 2 шт; цибуля ріпчаста – 1 велика або 2 середні цибулини; стебло селери – 2 шт; стебла петрушки і / або кропу; часник – 4 зубчики; чорний перець горошком – 5-7 горошин; лавровий лист – 1-2 шт; сіль. Приготування: Почистити та нарізати великими шматками всі овочі, крім цибулі та часнику — їх залишаємо цілими. Залити овочі холодною водою та поставити на вогонь. Увімкнути функцію SenseBoil®, щоб не пропустити момент закипання, та йдемо займатися своїми справами. Можеш бути впевнена, вода точно не втече, адже сенсори кипіння, якими обладнана панель Electrolux 600 SenseBoil®, точно вловлюють момент утворення бульбашок та автоматично зменшують температуру. Як тільки панель сигналом сповістить про те, що вода закипіла додаємо перець, лавровий лист та трішки солимо (пам’ятай, що це базовий бульйон, тому солі має бути небагато). Варити до готовності овочів, близько 20 хвилин. Проціди бульйон через друшляк та використовуй як основу для інших страв. Нарізка має значення І не лише естетичне. Нарізка завжди впливає на смак та консистенцію супу. Ріж овочі на шматки однакового розміру, інакше більш дрібні швидше приготуються та перетворяться на кашу, а більші будуть сирими. М'ясо – тільки у холодну Якщо готуєш суп з м’ясом, заливай його холодною водою, щоб бульйон вийшов прозорим та смачним. Якщо кинути м'ясо у гарячу воду, воно буде смачним, проте юшка стане каламутна і виглядатиме неапетитно. Варити помаленьку Головний секрет смачного та корисного супу, в якому зберігається максимум корисних речовин, — маленький вогонь. Через тривале кипіння бульйон втрачає прозорість, а інгредієнти — смак та користь. Власникам варильної панелі Electrolux 600 SenseBoil® дуже пощастило, адже їм не потрібно чергувати біля плити, щоб не проґавити момент закипання та вчасно зменшити вогонь. Їм достатньо увімкнути функцію контролю кипіння. Суп варитиметься практично сам — хіба не круто? Нотуй рецепт! Легкий грузинський суп шечаманді — вітамінний вибух! Інгредієнти: Шпинат - 100 г Овочевий бульйон - 1 л Цибуля ріпчаста - 70 г Часник - 10 г Рослинна олія - 30 г Вершки 23% - 35 мл Сулугуні - 10 г Яйце перепелине - 1 шт Приготування: Шпинат помити, обрізати коріння і бланшувати в готовому овочевому бульйоні кілька хвилин. Цибулю нарізати дрібними кубиками, часник слайсами, після чого обсмажити і те, і інше на рослинній олії до золотистого кольору. Готовий шпинат, цибулю і часник змішати в блендері з додаванням вершків і овочевого бульйону (його потрібно стільки, щоб вийшла консистенція рідкого пюре) і довести до смаку спеціями. В готовий шечаманді додати нарізаний кубиком сулугуні та перепелине яйце. Прикрасити листям свіжого шпинату і сиром сулугуні. Смачного!
У відгука 0 коментарів
Na proby
ЧИ ВМІЄШ ТИ ГОТУВАТИ ПАСТУ? ПОРАДИ ТА РЕЦЕПТИ ВІД ШЕФА Просто, швидко, вишукано та корисно — мова, звісно, про пасту. Ця італійська страва полонила серця мільйонів та зайняла гідне місце у щоденному меню. Та щоб страва дійсно видалася вдалою, потрібно знати певні тонкощі правильного приготування. Нотуй секрети від шефів та смакуй! Здавалося б, ну що складного: налив води, закип’ятив, закинув макарони, п’ять хвилин, і все, готово! Та не все так просто. Справжня паста з твердих сортів пшениці — досить делікатний продукт, який легко зіпсувати. Щоб цього не сталося, дотримуйся основних правил: 1. Кількість води: для короткої пасти співвідношення 1 до 3, довгої 1 до 4. Один кілограм короткої пасти (фузілі, пенне, фарфале тощо) потрібно варити у трьох літрах води, для довгої (спагетті, папарделле, лінгвіні тощо) потрібно трохи більше — чотири літри води на кілограм сухих макаронних виробів. Це золоте правило, якого потрібно неухильно дотримуватися аби не зіпсувати продукт. Навіть якщо поспішаєш і хочеш, щоб вода швидше закипіла. У цьому разі ліпше не економити на кількості води, а скористайся функцією PowerBoost, якою обладнана варильна поверхня Electrolux SenseBoil® IPES6452KF. Запуск функції PowerBoost забезпечує миттєвий викид тепла під час приготування, тому вода закипає за лічені хвилини. А от не проґавити момент закипання допоможе інноваційна опція SenseBoil®. Вона точно уловлює момент, коли вода закипає та автоматично знижує температуру до потрібного рівня. Тож можна ставити воду на плиту й сміливо займатися приготуванням соусу. Це дуже зручно, адже в результаті і паста, і соус будуть готові практично одночасно! 2. Сіль за смаком. Навіть якщо ти є адептом правильного харчування й обмежуєш споживання солі, все одно посоли воду, щоб смак макаронів не нагадував мокрий картон. Італійські шефи рекомендують солити так, щоб вода для пасти нагадувала морську воду. 3. Краще недоварити, ніж переварити. Знімай пасту з вогню за 2-3 хвилини до готовності. Вона має бути аль-денте — пружною та достатньо щільною. 4. Паста та соус мають бути однакової температури. В ідеалі готувати пасту й соус потрібно одночасно. Це досить складно, проте не для щасливих власників варильної поверхні Electrolux SenseBoil® IPES6452KF. Завдяки новітнім технологіям вона максимально спрощує нам життя. Ставиш воду на плиту, попередньо вмикаєш функцію контролю кипіння SenseBoil®, щоб не пропустити момент закипання та не допустити, щоб вода витекла за межі посуду. Тим часом займаєшся соусом. Розумна плита подасть сигнал в момент, коли потрібно закинути пасту, знову проконтролює процес кипіння і знизить температуру. Тож поки паста вариться, можна цілком поринути у кулінарну творчість та шаманити над смачним соусом. Таким чином, приготувати ресторанну страву, наприклад, пасту болоньєзе можна всього за 15 хвилин! 5. Пасту в соус, але не навпаки! Щоб макарони не злиплися після приготування, потрібно щедро «скупати» їх у соусі. Для цього змішай пасту аль-денте з соусом і потримай на мінімальному вогні в сковорідці пару хвилин. Паста просякне смаком та ароматом! 6. Подавай пасту одразу після приготування, краще в завчасно підігрітих тарілках. Смачного! Феттучіні Альфредо Інгредієнти: Пачка пасти феттучіні (товста лапша) 200 г вершкового масла 200 мл жирних вершків сіль, перець за смаком 125 г тертого сиру Пармезан 200 г тертого сиру Романо Приготування Поки вариться паста, приготуй соус: розтопи масло у вершках, додай сіль, перець, вмішай сир Романо та Пармезан, обережно мішай поки соус не стане густим. Додай у соус готову пасту. Подавай з тертим Пармезаном. Паста Прімавера Інгредієнти: Пачка пасти фузіллі або пенне 100 г зеленого горошку 100 г суцвіття броколі 2 середні моркви 1 жовтий перець 60 мл оливкової олії 4 головки часнику 100 г помідорів черрі 125 г тертого пармезану Приготування В окремих каструлях звари пасту та овочі. Злий воду, залишивши трохи овочевого бульйону. У глибокій сковороді з товстим дном на оливковій олії підсмаж дрібно порізаний часник, розрізані на половинки томати черрі, посоли. Додай бульйон, перемішай. Додай пасту і овочі, посип тертим пармезаном. При подачі можна збризнути пасту ароматною оливковою олією.
У відгука 1 коментар