Для традиційного смаку десерту візьміть:
200 грамів борошна;
100 г дрібного цукру;
2 чайних ложки розпушувача dr.oetker;
3 курячих яйця;
2 столових ложки якісної розчинної кави;
2 столових ложки какао dr.oetker;
150 грам чорного шоколаду;
200 грам масла вершкового.
Для початку вбити в чашу яйця і всипати до них цукор, збити все міксером в красиву піну.
Додати попередньо розм’якшене олію і туди ж порошок какао, всипати порошок кави. Все перемішати.
Ножем нарізати шоколад на дрібну стружку. Якщо шоколад погано ламається, покладіть його на стіл і дайте трохи підтанути при температурі не більше 25 градусів. Шоколад перекласти в готову масу і акуратно лопаткою вмішати в тісто шматочки.
В окремій чашці змішати сухі компоненти – борошно і розпушувач, а потім, просіваючи через сито, вмішати муку в рідку частину тесту. Підмішувати в яйця борошно поступово, лопаткою, невеликі порції. У вас повинно вийти дуже гладке однорідне тісто красивого шоколадного кольору з шматочками шоколаду.
Формочки для випічки промазати маслом і трохи присипати борошном. Надлишки витрусити з формочки, тоді вийде так звана «французька сорочка», завдяки їй кекси легко буде дістати з форми після випічки. Можна скористатися і спеціальними паперовими стаканчиками для подібних кексів. Тоді їх треба просто вкласти в формочки.
Наповніть тістом форми на 2/3, якщо покласти менше, готові вироби будуть маленькими, а якщо більше, то тісто дуже сильно підніметься в духовці і вийде за межі форми. Ідеальні мафіни повинні трохи піднятися над поверхнею формочки красивою напівкруглої шапочкою.
Випікати маффіни варто при температурі 180 градусів не більше ніж 25 хвилин. Поглядайте в духовку, щоб не спалити кекси. Перевірити готовність зубочисткою, увіткненої в кекс – вона повинна бути сухою.