Anna Stelmakh
Anna Stelmakh
Знавець
Відгуки Anna Stelmakh
Коментарі Anna Stelmakh
Отримано лайків
1 Like
Anna Stelmakh

експертна анкета

підкажіть будь ласка де знайти експертну анкету, не можу її заповнити
У відгука 3 коментарі
Anna Stelmakh

Підсумок - Желфікс - це просто казка!

Хочу підвести підсумок мого тестування: Желфікс - це просто казка! З мінімальними витратами часу, цукру, збереженням вітамінів виходять дуже смачні і дуже привабливі на вигляд страви. У складі желфікс пектин, сорбінова кислота і кислота лимонна. Якщо з пектином і кислотою лимонною всі більш менш знайомі, то мені здається, що про сорбірновую кислоту мало хто знає. А між тим вона є у всіх продуктах (практично у всіх), які приготовлені в промислових умовах. Сорбінова кислота це консервант. Дозволений до застосування в Україні і країнах Європи. Виглядає "Желфікс" як желатин, трохи світліше, не пахне. На смак не пробувала, думаю, що кислий, тому що в складі лимонна кислота. Пектін- це те, що робить варення густим. Коли м'якіть фруктів протирають через сито або подрібнюють блендером, то багато фруктів желируючих за рахунок вмісту пектину. Він дуже корисний. Прекрасно абсорбує на своїй поверхні всю "гидоту" в кишечнику. Тобто, виводить "бруд", очищаючи організм. Показаний при цукровому діабеті і тим, хто знижує вагу. Безперечні плюси цього Желфікс - це невелика кількість цукру при приготуванні (а всі ми знаємо про шкоду цукру для організму), збережений смак фруктів, і, сподіваюся, вітаміни (адже зменшений час варіння, а отже корисних речовин залишається більше). Можу сказати точно, однозначно тепер Желфікс буде обов'язковою складовою мого варення та інших страв! Рекомендую до використання)
У відгука 0 коментарів
Anna Stelmakh

Яблучний джем - бурштинового кольору з Желфікс 2:1

Так як зараз сезон яблучок, наступний мій відгук буде саме про них) Тому ловіть відгук і рецепт надзвичайно смачного джему) цього разу я лінувалась, тому і готувала в мультиварці, а коли відкрила кришку була приємно здивована такому красивому кольору. Ніколи не здогадаєшся що це джем з яблук доки не спробуєш. Рецепт: 1 кг яблук (без шкірки та кісточок) за стандартним рецептом 500 гр цукру і в рецепті Желфікс 2:1 також, але я раджу взяти менше, можна навіть 300 гр - інакше виходить за солодко. 1 ст. води 1/2 ч.л. кориці 1/ 2 лимону Приготування: Зрізаємо шкірку, виймаємо кісточки, нарізаємо як подобається) Шкірку кладемо в мультиварку і заливаємо стаканом води. Ставимо на режим "пар" на 10 хв Виймаємо шкірки і викидаємо. Це потрібно для виділення натурального пектину. Кладемо в мультиварку всі яблука і засипаємо цукром змішаним з Желфікс 2:1. Ставимо на режим "Тушіння" на 30 хв. Головне, якщо у вас мультиварка на 5 літрів - не беріть більше 1 кг - інакше може вибігти весі джем) Після чого кладемо корицю та лимон та ставимо на режим "Плов" на 40 хв. а Далі відкриваємо кришку, насолоджуємось надзвичайним кольором і швиденько розкладаємо в банки, доки не виникло бажання одразу посмакувати цією смакотою) можна закатати в стерелізовані банки, а можна просто сховати в холодильник) Завдяки Желфікс джем виходить надзвичайно густим і навіть з мінімальним додаванням цукру) Приємного смаку )
У відгука 2 коментарі
Anna Stelmakh

Апельсиновий джем "Насолода" з Желфікс 3:1

Апельсиновий джем, ідеально підходить до млинців, сирників, домашньої випічки, а також творогу. Цей джем не шкідливі хімічні солодощі, так як клітковина шкірочок апельсинів і яблук знижує біодоступність глюкози, знижуючи глікемічне навантаження. По калорійності приблизно 320ккал на 100 гр в 20 гр (2 ч.л.) цукру стільки ж калорій, тільки шкідливих. Тому можна радувати себе таким джемом без ризику підняття цукру в крові. а тепер сам рецепт: 5 великих апельсинів ретельно вимити щіткою, нарізати разом з шкіркою кільцями, а потім на четвертинки, кісточки видалити. Перекласти все до кастрюльки. 2 великих яблука почистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати не великими шматочками і також покласти в каструльку. Далі по рецепту Желфікс 3:1 додати 350 г цукру та додати пакетик желфікса 3:1. Ретельно перемішати, після чого додати 1/2 склянки води і знову перемішати. Поставити на середній вогонь. Довести до кипіння помішуючи. Прокип'ятити 3-5 хв на слабкому вогні. Далі, можна зачекати, коли трішки застигне, а можна одразу перебити блендером до бажаної консистенції. Розкласти в баночки, зачекати доки застигне і сховати в холодильник. І саме головне: постаратись не з'їсти одразу цю смакоту)))
У відгука 4 коментарів
Anna Stelmakh

Ура, я знову експерт)

Хоч літо вже і закінчилось,але у нас повно всяких фруктів і ягід, а це значить, що можна далі продовжувати робити заготовки на зиму і готувати прекрасні десерти. І дуже вчасно я отримала повідомлення, що стала експертом продукції Dr. Oetker - Желфікс. Желфікс позиціонується як засіб для приготування желе, тому що основною його складовою є пектин - це натуральна речовина, яка у великій кількості міститься, наприклад, в яблуках. Нажаль я не особливий шанувальник желе, але привернув мою увагу Желфікс тим, що при його використанні можна скоротити кількість використовуваного при консервуванні фруктів і ягід цукру, тобто зробити варення, джеми і желе більш дієтичними. Навіщо зменшувати кількість цукру? По-перше, про шкоду цукру відомо всім - зайву вагу, ризик діабету і т.д. По-друге, я в принципі не ласун, і деякі види класичного варення, особливо з солодких ягід на кшталт малини, мені здаються солодкими. Я навіть люблю джеми і варення з кислинкою. Загалом, для мене все за те, щоб класти менше цукру, питання тільки в тому, щоб такі заготовки могли зберігатися довго і без холодильника, тому що цукор в класичному варення грає роль консерванту. І саме це завдання я надіюсь мені і допоможе вирішити Желфікс. Тому я дуже вдячна за можливість такого досвіду сайту Naprobu і Dr. Oetker.
У відгука 0 коментарів