Olya 21
Olya 21
Новачок
Відгуки Olya 21
Коментарі Olya 21
Отримано лайків
0 Like
Olya 21
Доброго дня. Сьогодні вперше зварила динне варення. Напередодні була куплена дуже велика диня і ми її не змогли всю подужати. Половина дині лежала в холодильнику ї, щоб добро не пропало ми вирішили спробувати яке ж воно варення з дині. Використовувала я Желфікс цитрусовий 2:1. Готувала згідно інструкції Желфіксу, диню порізала кубиками 1 см. В процесі варки диня виділяє велику кількість рідини і в результаті виходить не густий конфітюр, а трохи рідке варення із шматочками. Я не стала його загущувати, тому що нам сподобалась і така консистенція. Я вже знаю, що варення із Желфіксом гуснуть в процесі охолодження. Оскільки диня має доволі солодкий смак, то Желфікс дуже вдало надав варенню необхідну кислинку. Мені настільки сподобалась комбінація солодкої дині і цитрусової кислинки Желфіксу, що я вирішила не додавати лимонну кислоту для загущення варення, щоб не порушити баланс смаку. Варення закатала в стерильну банку і поставила остигати під ковдру. Дякую Порталу незалежного тестування за довіру і честь стати експертом Желфікс! Вся моя родина активно цікавилась проходженням тестування. Всі задоволені результатом і постановили - без Желфіксу більше не варити)))
У відгука 0 коментарів
Olya 21
Добрий день. Сьогодні вперше варила мармелад із помідорів черрі та базиліку. Використовувала яблучний Желфікс 1:1. Взагалі пропонується подавати такий мармелад до холодних м'ясних страв та паштетів. Це рецепт із французької кухні, мабудь тому і смак для нас незвичний - солодкий. Мені особливо сподобалось, що в кінцевий смак мармеладу кожен може внести свої корективи: зменшити кількість цукру, додати більше оцту чи солі, прянощів. Таким чином можна сміливо зробити його не таким солодко-фруктово-десертним, а більш овочевим. Я використала 1 пачку Желфікс на 1 кг помідорів. Оригінальний же рецепт розрахований на 3 кг помідорів черрі, 1,5кг цукру, 100мл оцту (можна фруктовий), пучечок базиліку, 8 яблук. Якщо помідори солодкі, то кількість цукру зменшують. Помідори ріжуть на половинки, кладуть у каструлю і засипають цукром із Желфіксом (одразу весь цукор). Дають розтанути цукру на великому вогні, дуже обережно перемішуючі, щоб половинки помідорів залишились цілими. Коли цукор розтане і маса почне кипіти, додають потерті на тертці яблука. Нехай все кипить 5 хвилин, тоді вогонь виключити і додати дрібно посічений базилік, перемішати, залишити на ніч. Вранці додають оцет, можна сіль, перець та інші спеції, все за своїм смаком. Проварити на середньому вогні 15 хвилин і закатати в банки. Вкрити ковдрою до остигання. Скажу одразу, що смак помідорного мармеладу був відверто фруктовим, і я б зменшила кількість цукру вдвічі. Щодо до Желфіксу, то він і тут прийшовся в нагоді - мармелад через 5 хвилин варки вже загуснув і його можна було зварити в один прийом за 15 хвилин. Просто хотілося дотриматись всіх вимог оригінального рецепту. Желфікс вкотре мене не розчарував, він придатний і для фруктових, і для овочевих консервацій. Дуже швидко доводить консистенцію варення чи соусу до потрібної густоти. Результат і на цей раз - Супер!
У відгука 0 коментарів
Olya 21
Доброго дня. Вчора зварила персиковий джем із Желфіксом 1:1. Рецепт брала у блозі Белоніки (belonika.ru). У неї всі рецепти оригінальні, цікаві, дуже смачні і професійні. Не тільки закрутки, все смачне, від супів до пирогів. Я вирішила спробувати персиковий джем із амаретто. По рецепту для одержання цікавого мигдального аромату, який чудово поєднується із персиками та підкреслює їх смак, слід додати трохи лікеру Амаретто або іншого мигдального лікеру. Але на жаль в жодному магазині я не знайшла таких лікерів, винний маркет був далеко, а персики вже куплені, дуже стиглі, які не могли чекати наступного дня. Тоді я згадала, що бачила мигдальну есенцію на стенді Доктор Оеткер у супермаркеті. На упаковці було зазначено, що її слід додавати у борошно. Але я спробувала додати її у готовий джем. Аромат натуральний, основа рослинна олія, я вирішила довіритись німецькій якості Доктор Оеткер і використати пару крапель есенції для одержання мигдального аромату. Джем варила з цукром один до одного із додаванням трохи лимонної кислоти (одні стиглі персики надто солодкі). Желфікс надав джему необхідної густоти та зберіг прекрасний янтарний колір. В самому кінці я додала 3 краплі мигдальної есенції Доктор Оеткер. Більше мені здається, що непотрібно, оскільки аромат був уже відчутний (в оргінальному рецепті слід було додати 25 мл лікеру). Закатала в стерильні банки і вкрила ковдрою. Я ще не можу наважитись катати в нестерильні банки, як радять виробники Желфіксу. В інструкції вказано, що Желфікс має у складі консервуючі натуральні компоненти, що замінюють стерилізацію тари. Але на жаль не вказано, як же слід тоді підготувати банки: чи достатньоо їх просто вимити під проточною водою, чи слід додатково обдати окропом? Цей важливий момент виробником не описаний, тому банки все ж класично стерилізую. Тобто, тут є велике прохання до виробника, конкретизувати, як вони пропонують підготувати банки для консервування із Желфіксом, якщо класичну стерилізацію можна не проводити. Додам, що це те ж велика перевага Желфіксу, оскільки також сильно економить час і сили (гаряча пара для стерилізації в літню спеку, у цьому приємного мало)). Взагалі я в захваті від цього експерименту із тестування Желфіксу. Настільки швидко, легко і цікаво у мене ще не проходив процес консервації !
У відгука 3 коментарі
Olya 21
Добрий день. Сьогодні вдруге тестувала Желфікс, цитрусовий 2:1. Вирішила проекспериментувати із овочами і зварила домашній томатний соус. Скоро настане справжній помідорний сезон для консервування, отож вирішила перевірити новий рецепт із книги Ніки Белоцерківської "В рот круглый год". Оригінальна назва: Томатний соус по типу сацебелі. На 2 кг томатів, 3ст. л цукру, 2 ч л солі, 7 гілочок базиліку, 2 гілочки м'яти, 2 зубка часнику, чорний перець, коріандр за смаком. Червоний перець та оцет я не додавала, оскільки мої рідні не люблять гострий смак та надають перевагу більш солодким кетчупам, а помідори були і так доволі кислі. Оскільки в оригінальному рецепті Ніки помідорну масу слід уварювати близько години задля одержання густого пюре, то я вирішила зекономити час та вітаміни в помідорах, додавши для загущення Желфікс. Отож все приготування в мене скоротилось на 1 годину, що, погодьтесь, непогано. Отож, спершу я пробланширувала помідори 3 хв, зняла шкірку, збила блендером в пюре, додала подрібнений часник. Додала до пюре 2 пакетики Желфікс змішаний із 2 ст л цукру. Перемішала та довела до кипіння. Додала сіль, 1ст л цукру, дрібно посічені трави, перець та коріандр. Варила 5 хв. На пачці Желфікс було вказано, що слід варити 3 хв, я все ж проварила 5 хв, оскільки не була впевнена, що для часнику буде достатньо вказаного часу. Спочатку соус був доволі рідкої консистенції. Я хотіла його протерти через сито, але мої рідні просили залишити соус натуральним, із частинками кольорового базиліку та зернинками. Гарячий соус закатала в стерильні банки та вкрила ковдрою до повного остигання. Залишок соусу у каструльці по мірі остигання почав гуснути і став по конситенції, як магазинний кетчуп. На смак доволі пікантний, має насичений аромат пряних трав. Результатом я задоволена. Закатала три банки 0,5 л і ще залишилось трохи на їжу. Желфікс добре загустив соус і мені не довелось витрачати годину на уварювання. Все дуже швидко, плюс яскравий томатний колір (зазвичай томатна маса темніє після довгої варки). Це для мене найбільші переваги! Дякую за таку чудову нагоду тестувати Желфікс! Планую продовжити експерименті із новими рецептами варення та писати відгуки.
У відгука 0 коментарів
Olya 21
Доброго дня ! Сьогодні отримала своє відправлення. Хочу поділитись враженнями від продукції Dr. Oetker. Я варила джем з агрусу, апельсину та ківі, використовуючи Желфікс 1:1. На 1 кг агрусу 1 невеликий апельсин та 2 шт ківі. Джем вийшов густий, його можна намащувати на тост, він має натуральний колір та приємний смак, цитрусовий запах був просто неймовірний (мені шкода моїх сусідів)) Скажу одразу, апельсини додавайте по смаку, можна більше, можна меньше. Як виключення можете додати тільки цедру улюблених цитрусових. Якщо агрус зелений, то ківі можна і не додавати, кислинка і так присутня. Основні переваги Жерфіксу: 1. варення та джеми готуються надзвичайно швидко, 3 хвилини і все готово ! Це дуже економить час (в спеку не стоїш над гарячою плитою годинами помішуючи варення) 2. економія газу чи електрики 3. зберігаються всі вітаміни, натуральні смаки та колір фруктів На все приготування менше пів години. Відчуття супер! Всім рекомендую !
У відгука 0 коментарів