Forget-me-not
Forget-me-not
Новачок
Відгуки Forget-me-not
Коментарі Forget-me-not
Отримано лайків
0 Like
Forget-me-not
Оскільки, зараз сезон малини, то як же не поексперементувати з Желфікс. Даний продукт мені починає подобатися все більше і більше. А ще й малина укріплює імунітет, тому без неї взимку ніяк. Для приготування дуже смачного ароматного малинового варення нам потрібно 1 кг малини, 1 кг цукру, желфікс 1:1 Малину перебираємо, миємо. Поміщаємо в кастулю і блендеруємо в пюре (також можна використати м"ясорубку). До малинового пюре висипаємо половину цукру і Желфікс 1:1, ретельно перемішуючи ложкою, довести до кипіння. Попередження! Після додавання желфіксу пюре стає доить таки густим і може бризгати, тому варто прикрити каструлю кришкою. Коли закипіло - додаємо решту цукру. Варити 3 хв на сильному вогні. Примітка: оскільки я використала весь наданий мені Желфікс 2:1, тому в це варення використовувала 1:1. Думаю, що 2:1 був би доречніший.
У відгука 0 коментарів
Forget-me-not
Моя сім"я не є фанатками солодких і приторних десертів і я цілком поділяю думку про те, що термічна обробка повністю вбиває всі вітаміни в продукті, тому Желфікс став моїм відкриттям 2018. Лідером цьогорічних фруктів стала слива. Рецепт в нашій родині викорситовується вже давно, але цього року він був вдосконалений мною. сливи не довго перетерти блендером, щоб залишити шматочки (можна й повністю перетерти в пюре), додати горішки (я додаю грецькі) + желфікс й трохи цукру, а далі - як за інструкцією, довести до кипіння, ввести решту цукру, додати сік лимона або лимонну кислоту, прокип"ятити 3-5 хвилин, розлити по стерилізованих банках та закататти. цукру брала десь 350-400 г на кг слив, желфікс 1:2. Рецепт розрахований на 1 кг слив, приблизно 350-400 г цукру і желфікс 2:1
У відгука 0 коментарів
Forget-me-not
Під час тестування я вперше познайомилася з Желфікс. Порошок має дрібнокристалічну структуру, запах слабовиражений, а в готовому продукті - взагалі не відчувається пристуність додаткового компоненту ні на смак, ні на запах. Отож, ділюся своїм рецептом абрикосового варення. Інгредієнти: 2 кг абрикосів без кісточок, 1 кг цукру і 2 пакетики Желфікс 2:1. Абрикоси помити, злегка підсушити, витягути з них кісточки і вкласти у велику каструлю. Засипавши фрукти половиною норми цукру і Желфікс, ретельно перемішати і довестиі до кипіння. А коли варення закипить, в нього додати цукор, що залишився і варити ще 5 хвилин. В даному випадку варення порадує наявністю м'ясистих половинок стиглих фруктів. Якщо ж хочеться, щоб його консистенція більше нагадувала конфітюр, то всю норму цукру додати в каструлю після кипіння.
У відгука 0 коментарів