Oksana Zhuchok
Oksana Zhuchok
Новачок
Відгуки Oksana Zhuchok
Коментарі Oksana Zhuchok
Отримано лайків
0 Like
Oksana Zhuchok
Духмяні ласощі – персиковий джем з ваніллю Як часто ти використовуєш ваніль під час приготування домашньої випічки? Впевнена, що майже завжди. А як щодо джему з персиків з теплим ароматом ванілі? Спробуй поєднати улюблені смаки, і ти будеш приємно вражена! Рецептів приготування такого джему безліч, й більшість з них потребує великої кількості цукру та тривалого уварювання для отримання густої, однорідної консистенції. Але в нашому випадку ми приготуємо не просто смачний джем, а дуже швидкий та максимально корисний. Персик і так сам по собі фрукт солодкий, навіщо цей аромат і смак перебивати такою великою кількістю цукру та псувати тривалою термічною обробкою! Як і в попередніх рецептах нам знадобиться пакетик Желфіксу 2:1. Я не уявляю, як я раніше обходилася без цього секретного інгредієнту? Він не лише скорочує час приготування, але й робить варення, джем чи конфітюр особливо смачним. А колір який! Тепер у мене варення довго на полицях не затримується, а таке духмяне та легке, як персикове, розлітається одним із перших. Для приготування персикового джему з ваніллю нам знадобиться: 900 г очищених і нарізаних персиків 100 г лимонного соку, 1 стручок ванілі 500 г цукру Підготовка: Персики вимити, висушити паперовим рушником. Скласти у велику миску чи каструлю, залити окропом на 5-8 хвилин, щоб потім можна було легко зняти шорстку шкірку. Далі чистимо персики, виймаємо кісточки та ріжемо на дрібні шматочки. З лимону чавимо сік. Приготування: Ставимо каструлю з персиками на плиту, додаємо лимонний сік та пакетик Желфіксу, який попередньо змішуємо з двома столовими ложками цукру. Використовуючи гострий ніж розрізаємо уздовж стручок ванілі й пласкою стороною ножа зчищаємо насіння ванілі прямо в каструлю з фруктами, не забуваючи добре перемішувати. Доводимо нашу ароматну масу до кипіння та додаємо решту цукру. Ще раз доводимо до кипіння, не забуваючи постійно помішувати дерев’яною ложкою або лопаткою, кип’ятимо 5-10 хвилин, намагаючись не втратити свідомість від п’янкого аромату . Пінку обов’язкового потрібно зняти та, звісно ж, з’їсти. Джем виходить золотистим, з яскравим, карамельно-помаранчевим кольором. Не даючи джему охолонути, обережно розливаємо по банкам (стручки ванілі відкинь в сторону). Далі за звичною схемою – перевертаємо, кутаємо та чекаємо поки джем повністю охолоне. Тривалість зберігання «чарівного еліксиру» з персиків залежить від того наскільки швидко ти його спробуєш. Золотаві ласощі з карамельним кольором не змусять себе довго чекати. Смачного!
У відгука 1 коментар
Oksana Zhuchok
Желе з ревеню з квітами бузини – здивуй гостей! Сьогодні я приготувала для тебе щось особливе – рецепт сяючого, неймовірно ароматного та смачного желе з ревеню. Його теж можна закатувати в банки, щоб потім довгими зимовими вечорами зігріватися спогадами про сонячне літо. Цей десерт особливо смакує дітям – ще тим шанувальник усіляких желешок. Тепер у тебе буде «палочка-виручалочка» на випадок, коли малечі раптово захочеться чогось смачненького! Ревінь – рослина дуже корисна. Він багатий вітамінами В1, В2, В4, А, С, Е, РР, а також має рідкісний вітамін К, органічні кислоти (лимонну, яблучну, щавлеву), танін, макро- і мікроелементи (фосфор, кальцій, магній , натрій, калій, залізо, цинк, селен, марганець, мідь). Пектини, що входять до складу, нормалізують обмінні процеси, налагоджують роботу печінки й жовчного міхура. Завдяки своєму особливому складу ревінь є цілющою рослиною, яка позитивно впливає на організм. Наприклад, ревінь рекомендується вживати з профілактичною метою при серцево-судинних захворюваннях. Він зміцнює міокарду, знижує прояви серцевої недостатності, а також вважається досить ефективним засобом, який попереджає виникнення інсульту. Тому можеш декілька баночок желе з ревеню приготувати й для батьків. Вони будуть вдячні за таку смачну профілактику. Готувати желе дуже просто. Переконайся сама! Інгредієнти: 850 мл соку з ревеню (знадобиться приблизно 1,6 кг стеблів ревеню) 4 суцвіття бузини 1 пакетик Желфіксу 1:1 1 кг цукру Підготовка: Ревінь потрібно вимити, висушити, очистити й нарізати на шматочки. Зверни увагу, що ревінь має бути рожевим, а не зеленим, саме він має найбільше корисних властивостей (листя не використовується). Потім стебла потрібно бланширувати. Для цього ставимо на вогонь каструлю з водою, доводимо її до кипіння і кладемо ревінь в воду. Тримаємо не менше 2 – 3-х хвилин і тут же відправляємо в іншу ємність, наповнену холодною водою. Даємо охолонути й кладемо в соковижималку. «Парасольки» суцвіть бузини промити, висушити, зірвати дрібні квіти. Приготування: У широку каструлю відміряти 850 мл соку, додати один пакети Желфіксу 1:1, попередньо змішавши його з двома столовими ложками цукру. Перемішати та довести до кипіння, періодично помішуючи. Після того, як сік закипить, додати залишок цукру. Постійно перемішуючи, кип'ятити принаймні три хвилини. Додати квіти бузини, прокип’ятити ще одну хвилину та розлити вже готове желе по банках. Банки закрутити кришками, перевернути, закутати до повного охолодження. Зберігати желе можна у шафі або у буфеті. Дуже смачно виходить, якщо до соку з ревеню додати полуницю або суницю, а шанувальники кисленьких десертів можуть приготувати мікс з вишневим соком. Експериментуй та ділись результатами в коментарях. Чекаю на твої відгуки!
У відгука 1 коментар
Oksana Zhuchok
Кабачкове варення з апельсинами Сподіваюсь ти вже встигла зварити морквяно-смородиновий джем? Поділись у коментарях, дуже цікава твоя думка. Я ж продовжую експериментувати, і знову головним інгредієнтом варення є овоч. На цей раз – кабачок. Традиційно ми готуємо з нього закуски та соуси, проте я вирішила піти далі й приготувати солодке варення. Я давно про нього чула, проте ніяк не наважувалася на такий сміливий кулінарний експеримент. Тепер розумію, що дарма. Результат мене вразив – в міру солодке, густе, з апельсиновою ноткою, освіжаюче – ідеальне до чаю або в якості солодкого соусу до млинців. Готувати екзотичні ласощі нескладно, продукти потрібні більш ніж доступні, обробляти їх швидко, а процес приготування займає максиму тридцять хвилин. Для початку декілька важливих моментів • Для варення кабачки можна брати не тільки молоді, а й зрілі. У останніх потрібно обов'язково зрізати грубу шкірку й вибрати великі насіння. • З цитрусових плодів також обов'язково видалити всі кісточки, інакше ароматне варення буде гірчити. • Апельсини від шкірки можна очищати, а можна залишати фрукт неочищеним. Якщо цитрус використовується з шкіркою, то його обов'язково потрібно обдати окропом. Візьми на замітку, що варення з цитрусами в шкірці має злегка пікантний гіркуватий присмак. • Кабачки й апельсини можна використовувати нарізаними цілими шматочками, перекрученими на м'ясорубці, подрібненими або перебитими блендером. • Щоб надати варенню особливої «нотки», при варінні можна додавати консервовані ананаси, чебрець, імбир або корицю. • Апельсини можна замінити будь-якими іншими цитрусовими: лимоном, лаймом, грейпфрутом. Тепер можна переходити безпосередньо рецепту. Інгредієнти: Кабачки – 800 г Апельсини – 200 г Цукор – 500 г Желфікс 2:1 – 1 пакетик Зауваж, що це вже чиста вага, тобто попередньо очищених та оброблених продуктів. Підготовка: Кабачок помити, насухо витерти паперовим рушником, зрізати шкірку й видалити насіння. М'якоть нарізати кубиками розміром близько 1-1,5 см. Якщо у тебе зовсім молоді плоди, в яких насіння м'яке, а шкірка дуже тонка й ніжна, тоді можна кабачок різати прямо зі шкіркою і насінням. Апельсин добре помити й обдати окропом. Після обсушити й нарізати півкільцями. З м'якоті цитрусового видалити кісточки. Приготування: Кабачки склади в широку, достатньо глибоку каструлю. Зверху нарізаних шматочками кабачків виклади апельсинові долькі. Засип продукти цукром. Перемішай інгредієнти й залиш постояти не менше ніж на 20 хвилин, а краще на годину, щоб в значному обсязі виділився сік. Постав каструлю на плиту, доведи до кипіння, вимкни вогонь та залиш варення остигати до кімнатної температури. Це потрібно задля того, щоб кабачки увібрали в себе смак цитрусових. Щоб не повторювати процедуру декілька разів, а отримати одразу потрібну текстуру – густу, желейну, з натуральним кольором – додай до маси пакетик Желфіксу 2:1. Він виступить у якості загущувача (натурального!) та консерванту, щоб без стерилізації твої ласощі довго зберігалися й радували своїм смаком рідних та гостей. Після того як додала Желфікс (попередньо змішаний з двома столовими ложками цукру), доведи варення до кипіння та провари 10-15 хвилин. Практично кипляче варення перелий в чисті банки (стерилізувати не обов’язково). Закрий підготовленими кришками, банки переверни кришкою вниз, закутай теплою ковдрою й залиш до повного охолодження. Незвичайний делікатес подавай з печивом, додавай в трав'яні чаї, а також можеш зробити освіжаючий морс – ідеальний напій для спекотного літа!
У відгука 2 коментарі
Oksana Zhuchok
До речі, ти знала, що приготовлена (варена) морква ще корисніша, ніж сира? Вчені з університету Арканзасу довели, що тушкована або варена морква містить втричі більше антиоксидантів. Та й про харчові волокна, клітковину не варто забувати. Одне слово, готуємо не просто смачний солодкий десерт, а справжній продукт здорового харчування. До того ж завдяки додаванню «Желфіксу» в ньому не так багато цукру. Варення не потрібно довго уварювати, щоб отримати потрібну густу консистенцію (з цією задачею на відмінно впорається натуральний фруктовий пектин із «Желфіксу»), завдяки чому в ньому зберігаються корисні властивості. Тож, почнемо. Інгредієнти: 700 г червоної смородини 300 г моркви 500 г цукру 1 пакетик «Желфіксу 2:1» Підготовка: Смородину ретельно вимий і просуши, розсипавши на паперовому рушнику в один шар. Ягоди мають бути свіжими, цілими, не перестиглими. Відбери плодоніжки, ягоди подрібни в блендері або ще краще – перетри через сито. Це трішки довше, проте результат того вартий – вийде однорідний джем без кісточок, неймовірного яскравого кольору! Моркву вимий, почисти й натри на крупній тертці, відміряй 300 г. Приготування: Протерту смородину та моркву поклади у велику каструлю з товстим дном, додай пакетик «Желфіксу 2:1», змішаного з двома столовими ложками цукру. Постійно помішуючи, доведи масу до кипіння. Додай решту цукру та дай покипіти ще протягом десяти хвилин. Готове варення потрібно одразу ж розлити в завчасно приготовлені банки. Банки закрутити кришками, перевернути й дати постояти в такому положенні мінімум 5 хвилин. Ароматне варення з червоної смородини та моркви можна пити з чаєм, мастити на булку, використовувати його в будь-якій домашній випічці як смачну, красиву й корисну начинку. Смачного!
У відгука 4 коментарів
Oksana Zhuchok
Абрикосові експерименти: 3 варення за 30 хвилин Смак і аромат абрикосового джему асоціюється у мене з дитинством. Варто взяти до рота ложечку янтарних ласощів, як перед очима з’являється бабуся, розлога абрикоса у дворі, мідний таз, в якому бурлило найсмачніше у світі варення та незабутній, п’янкий аромат літа. Скільки разів я не намагалася варити абрикосове варення за бабусиним рецептом, ніколи так смачно не виходило. Мабуть, тоді, в дитинстві, все сприймалося інакше. Та й секретний інгредієнт – бабусина любов та її янгольське терпіння – нічим не заміниш. Нехай бабусині ласощі залишаються приємними спогадами, я ж буду експериментувати й створювати нові смаки. Хто знає, можливо, колись мої діти будуть згадувати їх з такою ж ностальгією! Ділюся з тобою трьома оригінальними рецептами абрикосового варення з різними фруктовими доповненнями. Вони дуже легкі в приготуванні, тому потребують мінімум часу та зусиль. Отже, за основу беремо рецепт традиційного, «чистого» абрикосове джему. Інгредієнти: 1 кг абрикос 500 г цукру 1 пакетик Желфіксу 2:1 Підготовка: Абрикоси помити, висушити, вийняти кісточки, мілко нарізати або пропустити через м’ясорубку. Обирай дуже якісні, не занадто стиглі фрукти. Абрикоси мають бути пружними, тоді варення вийде смачнішим. Це до речі, секрет моєї бабусі, вона завжди казала, що не можна дозволяти абрикосам «перегоріти». Приготування: У невисоку ємність з товстим дном поклади фруктову масу та додай вміст пакету Желфікс 2:1 попередньо змішаного з двома столовими ложками цукру. Обережно перемішай, постав на вогонь та доведи до кипіння. Потім додай решту цукру та прокип’яти ще протягом 3-5 хвилин. Все! Абрикосове варення готове. Його можна розливати по баночках. КРЕАТИВНІ ВАРІАЦІЇ Абрикосово-ананасовий джем Беремо трішки менше абрикос (600г) та 400 г ананасів. Ананас попередньо почистити, вийняти стебло та подрібнити. Готувати за тією ж технологією, що й основний рецепт. Абрикосово-апельсиновий джем Два-три великих апельсина вимити, висушити, розрізати на чотири частини, видалити кісточки, пропустити через м’ясорубку. 500 г апельсинової маси змішати з 500 г абрикосової. Далі готувати за тією ж схемою. Абрикосовий джем з корицею та горіхами Цей рецепт мій улюблений. Особливо приємно смакувати ним взимку, на різдвяні свята. Знадобиться: дві палички кориці, 1/3 ч.л. мускатного горіха, 200 г грецьких горіхів, 1 лимон. Лимон вимити, висушити, розрізати, вийняти кісточки та пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері. Усі інгредієнти змішати та додати до основи абрикосового джему. Яке ж це задоволення смакувати літом посеред зими! Особисто для мене ритуал чаювання в сімейному колі – якесь особливе таїнство, яке об’єднує родину та залишає теплі спогади на все життя. А у тебе? Розкажи про свої сімейні традиції у коментарях!
У відгука 4 коментарів