ЧИ ВМІЄШ ТИ ГОТУВАТИ ПАСТУ? ПОРАДИ ТА РЕЦЕПТИ ВІД ШЕФА

ЧИ ВМІЄШ ТИ ГОТУВАТИ ПАСТУ? ПОРАДИ ТА РЕЦЕПТИ ВІД ШЕФА

 

Просто, швидко, вишукано та корисно — мова, звісно, про пасту. Ця італійська страва полонила серця мільйонів та зайняла гідне місце у щоденному меню. Та щоб страва дійсно видалася вдалою, потрібно знати певні тонкощі правильного приготування. Нотуй секрети від шефів та смакуй!
Здавалося б, ну що складного: налив води, закип’ятив, закинув макарони, п’ять хвилин, і все, готово! Та не все так просто. Справжня паста з твердих сортів пшениці — досить делікатний продукт, який легко зіпсувати. 

Щоб цього не сталося, дотримуйся основних правил:

1.    Кількість води: для короткої пасти співвідношення 1 до 3, довгої 1 до 4.
Один кілограм короткої пасти (фузілі, пенне, фарфале тощо) потрібно варити у трьох літрах води, для довгої (спагетті, папарделле, лінгвіні тощо) потрібно трохи більше — чотири літри води на кілограм сухих макаронних виробів. 

Це золоте правило, якого потрібно неухильно дотримуватися аби не зіпсувати продукт. Навіть якщо поспішаєш і хочеш, щоб вода швидше закипіла. У цьому разі ліпше не економити на кількості води, а скористайся функцією PowerBoost, якою обладнана варильна поверхня Electrolux SenseBoil® IPES6452KF. Запуск функції PowerBoost забезпечує миттєвий викид тепла під час приготування, тому вода закипає за лічені хвилини. 

А от не проґавити момент закипання допоможе інноваційна опція  SenseBoil®. Вона точно уловлює момент, коли вода закипає та автоматично знижує температуру до потрібного рівня. Тож можна ставити воду на плиту й сміливо займатися приготуванням соусу. Це дуже зручно, адже в результаті і паста, і соус будуть готові практично одночасно! 

2.    Сіль за смаком.
Навіть якщо ти є адептом правильного харчування й обмежуєш споживання солі, все одно посоли воду, щоб смак макаронів не нагадував мокрий картон. Італійські шефи рекомендують солити так, щоб вода для пасти нагадувала морську воду.  

3.    Краще недоварити, ніж переварити.
Знімай пасту з вогню за 2-3 хвилини до готовності. Вона має бути аль-денте — пружною та достатньо щільною. 

4.    Паста та соус мають бути однакової температури.

В ідеалі готувати пасту й соус потрібно одночасно. Це досить складно, проте не для щасливих власників варильної поверхні Electrolux SenseBoil® IPES6452KF. Завдяки новітнім технологіям вона максимально спрощує нам життя. 
Ставиш воду на плиту, попередньо вмикаєш функцію контролю кипіння SenseBoil®, щоб не пропустити момент закипання та не допустити, щоб вода витекла за межі посуду. Тим часом займаєшся соусом. 

Розумна плита подасть сигнал в момент, коли потрібно закинути пасту, знову проконтролює процес кипіння і знизить температуру. Тож поки паста вариться, можна цілком поринути у кулінарну творчість та шаманити над смачним соусом. Таким чином, приготувати ресторанну страву, наприклад, пасту болоньєзе можна всього за 15 хвилин!

5.    Пасту в соус, але не навпаки!
Щоб макарони не злиплися після приготування, потрібно щедро «скупати» їх у соусі. Для цього змішай пасту аль-денте з соусом і потримай на мінімальному вогні в сковорідці пару хвилин. Паста просякне смаком та ароматом!

6.    Подавай пасту одразу після приготування, краще в завчасно підігрітих тарілках. Смачного!


Феттучіні Альфредо

Інгредієнти:
Пачка пасти феттучіні (товста лапша)
200 г вершкового масла
200 мл жирних вершків
сіль, перець за смаком
125 г тертого сиру Пармезан
200 г тертого сиру Романо

Приготування

Поки вариться паста, приготуй соус: розтопи масло у вершках, додай сіль, перець, вмішай сир Романо та Пармезан, обережно мішай поки соус не стане густим. Додай у соус готову пасту. Подавай з тертим Пармезаном.


Паста Прімавера

Інгредієнти:
Пачка пасти фузіллі або пенне
100 г зеленого горошку
100 г суцвіття броколі
2 середні моркви
1 жовтий перець
60 мл оливкової олії
4 головки часнику
100 г помідорів черрі
125 г тертого пармезану

Приготування

В окремих каструлях звари пасту та овочі. Злий воду, залишивши трохи овочевого бульйону. У глибокій сковороді з товстим дном на оливковій олії підсмаж дрібно порізаний часник, розрізані на половинки томати черрі, посоли. Додай бульйон, перемішай. Додай пасту і овочі, посип тертим пармезаном. При подачі можна збризнути пасту ароматною оливковою олією.

Коментарів
Также вкус блюда зависит от самой пасты, если выбирать пасту из твердых сортов то успех с такими рекомендациями гарантирован))
так все залежить від якості пасти
Да, бывает если паста плохого качества. Что не делай как не вари, все равно будет слипаться.
Дуже корисні поради: "вік живи, вік учись"
Такие интересные рецепты, обязательно попробую
Еще не пробовала но уже хочу добавки. Спасибо за рецепты, будем готовить.
Всегда полезно почитать советы специалиста в этом деле))
цікаві рецепти, дякую. Я часто залишаю трошки води, в якій варилася паста і розбавляю нею соус, якщо вийшов занадто густий
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися