Гарбузовий сирник
Восени так і хочеться щодня прогулюватися неймовірно красивими парками і скверами, розфарбованими осінню в яскраво-жовті та багряні кольори, збирати букети із листя, насолоджуватись «бабиним літом». А після довгих осінніх прогулянок посмакувати по-справжньому осінньою випічкою – ароматним гарбузовим сирником. Приготувати таку смакоту нам допоможе хороший настрій і чудова продукція від Dr.Oetker.
Для приготування сирника нам знадобляться такі продукти:
180 г печива типу«До чаю», «Топленого молока»
90 г вершкового масла
100 г цукру
25 г волоських горіхів
400 г гарбузового пюре (пюре із запеченого гарбуза)
300 г кисломолочного сиру
100 мл кефіру
1 пачечка цукру з корицею Dr.Oetker
0,5 ч.л. сухого порошку імбиру
0,2 ч.л. мускатного горіха
1 яйце
1 пачку пудингу з ванільним смаком Dr.Oetker
1 пачка глазурі з шоколадним смаком Dr.Oetker
1 пачка декору "Сердечка мікс" від Dr.Oetker
Для приготування пісочної основи для сирника у чашу кухонного комбайну (насадка металевий ніж) викласти волоські горіхи і здрібнити до стану крихти. Докласти поламане печиво і увімкнути комбайн на 15-20 секунд до утворення однорідної крихти. Влити розтоплене і охолоджене вершкове масло і увімкнути комбайн на 10-15 секунд, доки не утвориться мокра крихта. Круглу форму діаметром 20 сантиметрів застелити пергаментом. Також смужками пергаменту застелити боки форми. Із крихти у формі сформувати дно і бортики, щільно притискаючи її до форми. Відправити форму з основою на 1 годину в холодильник. Тим часом можна приготувати начинку. Для цього у чашу кухонного комбайну з насадкою металевий ніж викласти гарбузове пюре, сир, яйце, кефір, цукор, сіль, цукор з корицею Dr.Oetker, імбир, мускатний горіх, порошок пудингу з ванільним смаком Dr.Oetker. Здрібнити масу до однорідної маси і вилити в охолоджену чашу із печива. Випікати у духовці при 160*С приблизно 1 годину і 10 хвилин, виклавши на дно духовки деко, заповнене кип’ятком. Сирник буде готовим, коли він схопиться по краях, а його серединка буде злегка тремтіти. Вимкнути духовку Залишити сирник у духовці з привідчиненими дверцятами до повного вистигання, а потім перекласти до холодильника і залишити на 3-4 години. Вміст пачечки глазурі з шоколадним смаком Dr.Oetker сполучити з 3 чайними ложками води, перемішати і залити масу згори на сирник. Згори можна прикрасити сирник декором "Сердечка мікс" від Dr.Oetker.