Погана поведінка кота

Погана поведінка кота

Іноді причиною поганої поведінки кота є його раціон харчування

​Деякі особливості поведінки кота є лише звичайними індивідуальними примхами. Можливо, ваша кішка просто хоче задовольнити власні фізіологічні потреби. Проте іноді це може бути сигналом для походу до ветеринара. У будь-якому разі ви можете допомогти своєму домашньому улюбленцю. Пропонуємо ознайомитися з підказками, які допоможуть вчасно реагувати на підозрілу поведінку тварини.

​1) Кіт жує все навколо

Жування полегшує симптоми набряку ясен. Подразнення ясен вказує на можливі захворювання ротової порожнини, тому візит до лікаря у такому випадку є обов’язковим. Іноді коти просто люблять доповнювати свій раціон, тому можуть спробувати на смак навіть вашу кімнатну рослину. Зверніть увагу, що лілії та деякі інші рослини для тварин бувають токсичними.

​2) Він мочиться за межами свого туалету

Для цього може бути багато причин, наприклад, новий наповнювач, який не подобається вашому коту. Але іншою причиною, на яку слід звернути особливу увагу, може бути захворювання сечовивідної системи. У котів затримка випорожнення може зробити сечу токсичною, тому якнайшвидше зверніться до ветеринара.

​3) Тварина краде воду з вашої склянки

Відчуття сильної спраги – одна з ознак зневоднення. Мікс від Purina ONE® – це порція вологого та сухого корму протягом дня та простий спосіб відновити водний баланс вашого кота. Якщо тварина вже споживає як сухий так і вологий корм, ви можете просто збільшити кількість вологого корму, зменшити порцію сухого або додати трохи води до вологого.

Деякі коти також люблять знаходити воду в нових місцях. Спробуйте поставити кілька зайвих мисок в домі та стежити за реакцією свого улюбленця. Однак, коти шукають воду лише у разі зневоднення. Тому, якщо зміна раціону не допомогла подолати сильну спрагу, зверніться до ветеринара.

4) Відмовляється від їжі

Перш ніж почати непокоїтися, важливо знати, що коти можуть прожити приблизно 48 годин без їжі. Можливо, звичний корм набрид і тварина просто хоче нових смаків. Мікс від Purina ONE® не лише підтримує водний баланс, але й урізноманітнює щоденний раціон вашого улюбленця. Якщо ви досі не використовуєте поєднання сухого та вологого кормів, радимо спробувати. Але якщо у тварини за дві доби не покращився апетит, зверніться до ветеринара.

5) Кіт почав стрімко набирати вагу

Якщо ваш кіт стерилізований або кастрований, то з часом він може набирати вагу. Зверніть увагу на його щоденний раціон. Сухий корм має вищу калорійність у порівнянні з вологим, тому радимо збільшити кількість вологого та зменшити порції з сухим.

6) Кішку часто нудить

Якщо ви не вичісуєте тварину або займаєтесь цим лише зрідка, почніть робити це частіше. Повірте, більшість котів обожнюють, коли їх розчісують! Причиною блювоти може стати звичайна шерсть, тому подумайте про засіб для запобігання утворення волосяних грудок. Оскільки нудота підвищує ризики зневоднення, додавайте в раціон свого улюбленця більше вологого корму та заохочуйте частіше пити воду. Також блювота може вказувати на паразитів, інфекції або запалення шлунково-кишкового тракту, тому радимо обов’язково звернутися до ветеринара, якщо симптоми тривалий час не зникають.

*Консервовані корми Purina ONE® для котів відносять до вологих кормів.

Коментарів
Спасибо автору за такую познавательную и интересную статью. Теперь будем часто наблюдать за поведением своей любимцы.
Ми перепробували багато наповнювачів для лотка доки підібрали той, який влаштовує кішку.
Моя кошка действительно постоянно ищет новые места с водой. Хотя она у нее постоянно стоит свежая. А любимое место - аквариум)))). Наверное, там самая вкусная ))))
Наш кот пьет только с ведра или просит открыть кран. А вот с мисочки пить не хочет.
Мы рады новинке! т.к. предыдущий корм наверное действительно поднадоел - почти всегда оставалось немного недоеденного в миске, а сейчас Микс лопаем за обе щеки и миска чистенькая)) с аппетитом уходит и сухой и влажный корм. спасибо!
Дякую, дійсно пізнавальна змістовна стаття. Був період , що дійсно кішка жувала все що бачила навколо. І пункт про знаходження нових місць для пиття води теж про нас;-) буду знати і поставлю для кішки ще води у іншому місці. Бо дійсно часто полюбляє залізти мордочкою у хозяйські стаканчики з водою- хоча її власна вода свіжа та завжди доступна.
Дуже цікава стаття, було дуже цікаво читати
Я й не здогадувалась, що кіт може 2 дні без їжі
Дякую за цікаву статтю! Дуже пізнавально і вчасно)
Спасибо большое за познавательную статью . Бывают периоды,что У нас кошка рвет . Оказывается,все банально- шерсть)
Спасибо автору за такую интересную статью.
Очень познавательно,на некоторые из пунктов раньше не обращала внимания даже .
Очень интересно читать такие посты, спасибо)
Интересно и позновательно
Погана поведінка кота інколи просто пов"язана з особливостями його породи і характеру!)
Полезная статья!!!
Дуже корисна стаття. Нажаль, я не знала раніше, бо з нами жила киця, яка підпадала під кілька перерахованих ознак. Але, як говориться, краще пізно, ніж ніколи
с такими симптомами сразу будет понятно что с котом что то не то
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися