Як зробити домашній мармелад
Цьогоріч літо видалося дуже щедрим на плоди — прилавки рясніють ароматними та рум’яними яблуками, грушами, персиками, а скільки ягід! Навіть полуницю за досить прийнятною для кінця літа ціною можна знайти. Гріх не скористатися такою нагодою та не спробувати приготувати домашній мармелад — смачні та корисні ласощі, від яких будуть у захваті і діти, і дорослі.
Справжній домашній мармелад готується з фруктового пюре або соку, натурального згущувача (пектина) та невеликої кількості цукру. Такий собі фруктово-ягідний концентрат —джерело задоволення та насолоди.
Щоб мармелад вийшов правильним — пружним, еластичним, щільним — потрібно дотримуватися технології та пропорцій, а також, найголовніше, використовувати згущувач найвищої якості. Рекомендуємо брати саме Желфікс 3:1 Dr.Oetker. Це натуральний пектин з яблук та цитрусових, який дозволяє швидко досягти потрібної консистенції, зберігши максимум користі плодів, а також їхній природній аромат та колір.
Важливі нюанси!
Для приготування домашнього мармеладу можна використовувати будь-які фрукти та ягоди, навіть заморожені. Процес приготування в принципі для всіх однаковий, проте пропорції можуть змінюватися залежно від кількості «рідного» пектину, який міститься в плодах.
Ще один важливий момент: чим кисліші фрукти та ягоди, тим вищий ризик, що мармелад не загусне. Тому краще брати солодкі або кисло-солодкі плоди.
Рецепт домашнього мармеладу
Інгредієнти:
- 0,5 кг фруктового пюре (персикове, смородинове, яблучне – на смак);
- 1 пакет Желфіксу 3:1 Dr.Oetker
- 350 г цукру
- 1 ст.л. лимонного соку
Приготування:
- Приготувати ягідне пюре, перетерти через сито, щоб позбутися кісточок та шкірки.
- Додати 300 г цукру, поставити пюре на вогонь, перемішати, довести до повного розчинення цукру, охолодити до 40 градусів (щоб пюре не парувало).
- Пакетик Желфіксу 3:1 Dr.Oetker змішати з двома столовими ложками цукру, додати в тепле пюре, постійно помішуючи. Проварити на маленькому вогні 5-10 хвилин. Потрібно, щоб маса досягла температури 106 градусів.
- Вимкнути вогонь. Додати 1 ст. л. лимонного соку.
- Розлити пюре в силіконові форми (порційні або велику круглу чи квадратну, потім розрізати на маленькі шматочки). Щоб перевірити готовність мармеладу, капни на холодну ложку (поклади завчасно її в морозилку). Якщо маса не розтікається, значить, мармелад готовий.
- Залишити застигати при кімнатній температурі на 3-4 години. Потім вийняти та дати ще підсохнути з іншого боку.
- Струсити мармелад цукром. Все, можна ласувати. Смачного!