Доброго дня всім!
Прийшов час поділитися першими враженнями від використання нового для мене продукту Желфікс.
Наразі чарівна літня пора дозволяє проводити експерименти з великим різноманіттям фруктів і не тільки. Проте мій вибір зупинився на абрикосовому джемі. Це і смачно і корисно. І мої рідні та близькі з задоволенням ласують джемом взимку.
Старалася слідувати рекомендаціям на упаковці Желфіксу 1:1.
1 кг абрикос (можливо трошки більше, бо частинка відійде з кісточками) ретельно помила та вийняла кісточки. Далі м’якоть засипала невеликою частинкою цукру, щоб абрикоси почали пускати свій сік. Через годинку отриману масу ретельно збила блендером. Щоб не було неприємних залишків шкірочки, перетерла все через ситечко.
Далі поставила все варитися на помірний вогонь, висипала решту цукру в каструлю до майбутнього джему (загалом використала близько 1 кг цукру). І додала пачечку Желфіксу. Щоб нічого не підгоріло, джем постійно помішувала. Варила близько 10 хвилин (хоча в інструкції вказано час – 3 хвилини, але як кажуть для перестраховки).
А далі готовий джем в баночку закрила і залишила остигати.
Звичайно частину джему залишила на пробу. І поки він був гарячим, то здалося що він трохи рідкуватий. Проте пізніше він застиг. На смак приємний, тому довго йому залежуватися не прийшлося.