Для останнього джемового експерименту було обрано яблука. Їх любить уся сім‘я, особливо найменший :)
Рецепту яблучного джему у наборі тестувальника не було. Але я, маючи вже неабиякий досвід у приготуванні варення з допомогою Желфікс, вирішила навіть не звертатись за порадою до гуглу.
1 кг чистих яблук дрібно нарізала, змішала у банячку з половиною склянки води, пакетиком Желфікс 1:2 (попередньо змішаним з 2-ма ложками цукру), довела усе до кипіння, додала решту цукру (в сумі 0,5 кг), поварила ще 5 хв і на останок додала доібку кориці. Вже заповнюючи останню баночку, було відчутно як джем стає густим. Аромат і вигляд те, що треба. Думаю, одна з баночок цього варення до зими не стоятиме :)