Anna Stelmakh
Anna Stelmakh
Connoisseur
Reviews Anna Stelmakh
Comments Anna Stelmakh
Likes received
1 Like
09:18 15.09.2019
Anna Stelmakh

Яблучний джем - бурштинового кольору з Желфікс 2:1

Так як зараз сезон яблучок, наступний мій відгук буде саме про них) Тому ловіть відгук і рецепт надзвичайно смачного джему) цього разу я лінувалась, тому і готувала в мультиварці, а коли відкрила кришку була приємно здивована такому красивому кольору. Ніколи не здогадаєшся що це джем з яблук доки не спробуєш. Рецепт: 1 кг яблук (без шкірки та кісточок) за стандартним рецептом 500 гр цукру і в рецепті Желфікс 2:1 також, але я раджу взяти менше, можна навіть 300 гр - інакше виходить за солодко. 1 ст. води 1/2 ч.л. кориці 1/ 2 лимону Приготування: Зрізаємо шкірку, виймаємо кісточки, нарізаємо як подобається) Шкірку кладемо в мультиварку і заливаємо стаканом води. Ставимо на режим "пар" на 10 хв Виймаємо шкірки і викидаємо. Це потрібно для виділення натурального пектину. Кладемо в мультиварку всі яблука і засипаємо цукром змішаним з Желфікс 2:1. Ставимо на режим "Тушіння" на 30 хв. Головне, якщо у вас мультиварка на 5 літрів - не беріть більше 1 кг - інакше може вибігти весі джем) Після чого кладемо корицю та лимон та ставимо на режим "Плов" на 40 хв. а Далі відкриваємо кришку, насолоджуємось надзвичайним кольором і швиденько розкладаємо в банки, доки не виникло бажання одразу посмакувати цією смакотою) можна закатати в стерелізовані банки, а можна просто сховати в холодильник) Завдяки Желфікс джем виходить надзвичайно густим і навіть з мінімальним додаванням цукру) Приємного смаку )
Review has 2 comments
Новиченко Анна Володимирівна
Тот случай когда я думала, что с меня хватит, но прочитала ваш отзыв ?
Anna Stelmakh
Спробуйте, вам обов'язково сподобається)
To leave a comment you need Sign in
08:28 09.09.2019
Anna Stelmakh

Апельсиновий джем "Насолода" з Желфікс 3:1

Апельсиновий джем, ідеально підходить до млинців, сирників, домашньої випічки, а також творогу. Цей джем не шкідливі хімічні солодощі, так як клітковина шкірочок апельсинів і яблук знижує біодоступність глюкози, знижуючи глікемічне навантаження. По калорійності приблизно 320ккал на 100 гр в 20 гр (2 ч.л.) цукру стільки ж калорій, тільки шкідливих. Тому можна радувати себе таким джемом без ризику підняття цукру в крові. а тепер сам рецепт: 5 великих апельсинів ретельно вимити щіткою, нарізати разом з шкіркою кільцями, а потім на четвертинки, кісточки видалити. Перекласти все до кастрюльки. 2 великих яблука почистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати не великими шматочками і також покласти в каструльку. Далі по рецепту Желфікс 3:1 додати 350 г цукру та додати пакетик желфікса 3:1. Ретельно перемішати, після чого додати 1/2 склянки води і знову перемішати. Поставити на середній вогонь. Довести до кипіння помішуючи. Прокип'ятити 3-5 хв на слабкому вогні. Далі, можна зачекати, коли трішки застигне, а можна одразу перебити блендером до бажаної консистенції. Розкласти в баночки, зачекати доки застигне і сховати в холодильник. І саме головне: постаратись не з'їсти одразу цю смакоту)))
Review has 4 comments
vidmin
Цікавий рецепт, але... цедра від апельсин не буде гірчити?
vikaskr
виглядить ну дуже смачно)
Наталья Коряк
Які апетитні фото?
Anna Stelmakh
ні.. зовсім не гірчить) придає цікавий післясмак з кислинкою. Особисто мені так подобається більше, ніж дуже солодке)
To leave a comment you need Sign in