Annakorn
Annakorn
Newbie
Reviews Annakorn
Comments Annakorn
Likes received
0 Like
17:31 26.06.2018
Юляшка22
Мой второй эксперимент с желфиксом. Ранее делала такое с желатином, но не совсем устраивала текстура. Теперь я нашла свой идеал :) делала апельсин с тимьяном. Все просто, очистила апельсины, нарвала, промыла и просушила тимьян, все пробила блендером. Желфикс 2:1 смешала с небольшим количеством сахара, смешала, прокипятила 3 минуты. Добавила сахар, немного лимонной кислоты. Сначала не застывало, я уж начала переживать - мой предыдущий эксперимент (апельсин-банан-мята) сразу стал плотным и стабильным. Тут же состав стабилизировался после остыаания, он конечно не стал прямо как пюре, но обрёл стабильную однородную консистенцию. Теперь я знаю, чем нужно зппасаться - желфиксом :) спасибо организаторам за предоставленную возможность
Review has 2 comments
Alion
На вид уж очень аппетитно, возьму Ваш рецепт себе на заметку.
Annakorn
Мені здається таке поєднання дуже смачне. Теж додала ваш рецепт до своєї скарбниці. Дякую!
To leave a comment you need Sign in
12:54 26.06.2018
Annakorn
Надивилася фото з інтернету гарного зелененького джему з м'яти, захотілося і собі приготувати. Весь Желфікс, що надійшов для тестування я вже використала, тож пішла в магазин купувати. До речі прийшлося побігати, пошукати, бо видно що сезон і весь Желфікс повимітали з поличок. Джем в мене не вийшов, скоріше отримала сироп. Оце думаю, може потрібно було кілька пакетиків Желфіксу додавати. Всипала ще лимонної кислоти, додала трохи лимону, смак вийшов не надто солодкий, кисленький. Я ще підфарбовувала відвар шпинатом з петрушкою, щоб отримати більш зелений колір. Все чекала, може все ж таки коли буде охолоджуватися почне желеюватися, але ні, так і залишився сироп. Але мені це не заважає, бо дуже люблю м'яту і можу їсти її в будь-якому стані. Дуже смачні коктейлі виходять з цього сиропу. Я беру лід, сироп, додаю квас - і все, коктейль готовий. Дуже приємний, прохолодний і гарно втамовує спрагу.
Review has 1 comment
Annakorn
Та рецепту як такого не було, все на око. Приблизно 200-300 грамів м'яти, 200 грамів цукру, пакетик лимонної кислоти, 1,5 середніх лимона, Желфікс 1:1. М'яту і лимон подрібнила, додала цукор, варила хвилин 15, процідила відвар, додала лимонну кислоту і Желфікс, ще проварила 5 хвилин, додала підфарбовувач і через 2 хвилини виключила і розлила по банках.
To leave a comment you need Sign in
06:17 21.06.2018
Annakorn
Желфікс виявився для мене приємним відкриттям! Дуже скорочує час на приготування, не потрібно як раніше "виварювати" свої улюблені джеми, та і користі від них набагато більше. Желфікс 1:0,5 я застосувала для абрикосового джему. Сонячний колір абрикосів завдяки Желфіксу не тільки зберігся, а й здається заграв по-новому. Консистенція, як на мене, ідеальна. Цукор додавала за інструкцією, але для мене вийшло солодкувато, пожалкувала, що не наважилася додати лимонної кислоти DrOetker. Єдиний недолік - в складі присутня пальмова олія. Не впевнена для чого вона там, але припускаю, що для надання блискучості кольору. На фоні заборони пальмової олії, не дуже б хотілося бачити ії в складі Желфіксу. З Желфіксом 1:1 ми готували варення з черешні половинками. Смак і колір варення вийшли гарними, а от консистенція трохи рідкувата, але грішу на себе, бо певно додала забагато води. Загалом, Желфікс - чудова річ, з якою можна експериментувати в приготуванні улюблених смаколиків!
Review has 1 comment
Annakorn
Та це все зрозуміло, але якщо ж я роблю варення вдома, то мені хочеться щоб воно було максимально натуральним. Готуючи без Желфіксу я не додаю ніякої пальмової олії. Тим паче, що в Желфіксі 1:1 олії вже немає. Так, я не технолог харчового виробництва, мені не відомо, для чого саме ії додають, все, що мені залишається - це сподіватися, що виробник використовує якісну сировину, яка не шкодить здоров'ю.
To leave a comment you need Sign in