Youla88
Youla88
Newbie
Reviews Youla88
Comments Youla88
Likes received
5 Like
13:11 08.07.2020
Інна Білань

Мій негативний досвід Желфіксу((

Варила варення з черешні цілої, з кісточками з сумішшю Желфіксів 1:1 та 1:2. На ранок в банках почало шуміти((.
Баришня я настирна. Зварила таке ж варення, з такою ж кількістю Желфіксу. Але додала ще лимон. + Варила значно довше. Десь 20-25 хвилин до закипання, без цукру, та 30 хвилин з цукром, після закипання. І на ранок знову зашуміло(((.
Певно фрукти цілі закривати так не можна. Певно має бути повидло. Або джем. Або щось ще таке гомогенне.
Шкода втраченого часу, шкода втраченого цукру.
Review has 23 comments
Dashiki1984
Наверное нужно
Dashiki1984
Наверное, нельзя с целой черешней. Там же на упаковке Желфикса говорится, что нужно фрукты порезать или перетереть.
Malayaap
я готовила с черешней, но без косточек. Всё отлично. Так же с крыжовника варенья, ягоды не перетирала.
Youla88
Готовила с черешней без косточки. Получилось просто отлично. Варила чернику, тоже все класс!
liba20203
Готовила вишни без косточки супер
Moderator Alena
incya, у інструкції Желфікс вказано, що кісточки з ягід та фруктів потрібно діставати. А Ви знімали шум (пінку) при варці? Чітко слідували інструкції на упаковці? У другій Вашій спробі Ви пишете, що доводили варення до кипіння без цукру. У інструкції ж написано, що треба змішати пакетик Желфіксу з 2 ст.л. цукру додати до фруктів та довести до кипіння.
Інна Білань
Moderator Alena, думаю, що найперший мій косяк було лишити черешні з кісточками. В всіх попередніх закрутках все було ок. А тут , попробувала, і ніт(. Негативний досвід теж досвід. І іншим буде наука)
Інна Білань
ПС: шум знімала звичайно. Я ті банки відкрила , поставила в формах на заморозку. Буду мати компоти зимою варити
Алика
Мне кажется, что если варить дольше положенного, то какой-либо эффект исчезает.
Інна Білань
Алика, ефект загустіння? Можливо. Бо стало воно рідке і зашуміло. Буде мені наука дотримуватися інструкції)))
Алика
incya, Да, я именно это имела в виду. Есть такие вещества, что если переварить, они теряют свои свойства и нет ожидаемого эффекта. Я даже до 4 минут не рискнула дотянуть, получилось отлично - переворачиваю банку, а оно не стекает, вообще не шевелится. Но я пюрировала вишню блендером. В отзывах за сегодня подробно описала.
Malayaap
Алика, ну я варенье с крыжовника минут 10 варила, с апельсина 5 минут. Застыло все, шума нет.
Інна Білань
Алика, всі попередні варила так же. А тут не те щоб захотілося експериментів, лінь було кісточки чистити)
Алика
Malayaap, Я варю строго по инструкции, т.к. продукт незнакомый). Ну и успокаиваю себя, что чем меньше варится, тем больше витаминов остается). Не поделитесь рецептом апельсинового? Или ссылку. Спасибо!
Алика
incya, тогда скорее всего дело в косточках(. Может еще не поздно вынуть их, перебить и переварить?
Інна Білань
Алика, воно вже відкрите, в морозилці, буду варити компоти зимою
Алика
incya, тоже супер выход придумали! Желаю Вам дальнейших удачных экспериментов!
Malayaap
Алика, варенье с апельсина , всё просто. Требуется, 1 кг апельсин ( это уже очищенных, белую пленку тоже снять), с двух апельсин я сняла цедру. Желфикс 3:1. Сахар 350 грамм. Приготовление: желфикс смешать с сахаром, апельсины пробить блендером ( можно что б остались кусочки ),добавить цедру. Всыпать желфикс с сахаром в кастрюлю с апельсинами. Хорошо помешивая, проварить после закипания 5 мин. Разлить по банкам, закатать. Я позже буду еще отзыв писать о всех желфиксах.
Алика
Malayaap, благодарю Вас, хочу тоже делать).
Інна Білань
Malayaap, цікаво. Буду теж таке пробувати
Алика
Malayaap, сегодня сварила по вашему совету! Спасибо!
Malayaap
Алика, и как вам? На вкус понравилось? Моему семейству, да.))
Алика
Malayaap, очень) Осталось 50 г ни туда и ни сюда, так буквально дрались ложками). Наверное, еще сделаю). Спасибо!
To leave a comment you need Sign in