#naprobuua #naprobuua_відгуки #cooker #naprobuua_cooker
Я не можу назвати себе великим фанатом копчених ковбас, та ще й зараз хворію і мені не можна харчуватися ковбасою. Однак заради дотримання умов тестування, об’єктивної оцінки, яку я мусила лишити набору Cooker Box від магазину Cooker - онлайн супермаркет, і власної цікавості я скуштувала УСЕ, що було в наборі. Також захотілося мені порівняти два види ковбаси у так званих «палках». Ці ковбаси напівкопчені, точніше, одна з них названа варено-копченою, а інша – напівкопченою.
Отож, давайте порівняємо ковбасу «Сервелат» варено-копчену та ковбасу «Президентську» напівкопчену вир-ва Салтівського м’ясокомбінату.
За маркуваннями обидві ковбаси вищого ґатунку. Але «Сервелат» виготовлений за ДСТУ (за державними стандартами, від яких не можна ухилятися), а «Президентська» - тільки ТУ (це технологічні умови конкретного підприємства, і вони можуть варіюватися і змінюватися, коли виробник захоче). Простіше кажучи, ТУ гірше від ДСТУ. Цікаво ще, що на сайті в описі про ковбасу «Сервелат» вказано ці самі ДСТУ, а в описі ковбаси «Президентська» немає жодного слова про ТУ, ця інформація є тільки на упаковці самої ковбаси.
Ось інформація про дані ковбаси, взята з сайту магазину Cooker:
Сервелат ДСТУ ковбаса варено-копчена (Салтівський м'ясокомбінат)
Виготовлена із свіжої охолодженої яловичини вищого гатунку, нежирної свинини і спецій. Все це надає їй гармонійний та знайомий смак. Продукт відповідає нормам ДСТУ.
Склад сировини: м'ясо 100% (свинина жирна, яловичина в/с, свинина нежирна), сіль кухонна, цукор, екстракти прянощів, екстракт мускатного горіха, фіксатор кольору Е250.
Енергетична цінність: 1946 кДж (465 ккал). Умови зберігання: зберігати у сухому прохолодному місці за температури від 0˚С до 6˚С. Упаковка – вакуум, термін зберігання - 30 діб, сорт Вищий.
Президентська ковбаса напівкопчена (Салтівський м'ясокомбінат)
Основна складова ковбаси - жилована нежирна свинина, заправлена спеціально підібраною сумішшю спецій. Смак ковбаси підкорить Вас і зачарує Ваші смакові рецептори.
Склад сировини: м'ясо 85% (свинина нежирна, свинина напівжирна, яловичина 1с, птиця), сало бокове 15%, вода питна, сіль кухонна, добавки комплексні харчові (суміші та екстракти прянощів, екстракт кардамону, екстракт паприки, екстракт часнику, стабілізатори Е407, Е415, Е450, Е451, підсилювачі смаку та аромату Е621, Е627, Е631, цукор, ароматизатор м'яса, консервант Е225, фіксатор кольору Е250).
Енергетична цінність: 1243 кДж (297 ккал). Умови зберігання: за температури від 0˚С до 6˚С. Упаковка – Вакуум, термін зберігання 25 діб, сорт Вищий.
Ви вже побачили різницю у словах про 100% м’яса в «Сервелаті» та всього 85% м’яса у «Президентській»? Уже порахували, скільки Е-шок у другій ковбасі? І взагалі за описаним складом ковбаса з гучною назвою «Президентська» дуже програє ковбасі з досить прозаїчною назвою «Сервелат».
Смакові якості ковбас та зовнішній вигляд теж суттєво відрізняються одна від одної.
«Сервелат» тонша у діаметрі, ріжеться на акуратніші тоненькі шматочки (тобто, в неї однорідна текстура), колір ковбаси на зрізі червоніший (бо у складі лише яловичина та свинина, і одна-єдина Е250, яка відповідає за підсилення кольору, а також ця добавка вбиває мікроби і довше зберігає м’ясо свіжим). Смак у «Сервелату» приємний, яскраво виражений, помірно-солонуватий, без зайвого присмаку. Аромат м’ясний підкопчений.
«Президентська» у діаметрі більша, ріжеться не дуже акуратно, наче сировина погано змелена, тому ніж часом вириває неакуратні шматочки ковбаси. Колір блідіший, ніж у «Сервелату», адже у складі є і сало, і птиця, і сама яловичина не вищого, а 1 гатунку. Е250 присутня і в цій ковбасі. Але окрім цієї Е-шки, тут ми маємо іще 8 інших (в сумі 9 Е-шок): тут вам і підсилювачі смаку, і ароматизатори, і стабілізатори, і консерванти… Навіть ароматизатор м’яса є. Я була розчарована описом складу. Однак склад я прочитала ПІСЛЯ того, як скуштувала «Президентську» на смак. Я яскраво відчувала солодкуватий приторний присмак… Це вказує на не дуже високу якість продукту і на завеликий вміст хімічних домішок. І загалом смак цієї ковбаси мені сподобався найменше з усіх продуктів, представлених для тестування. А ще в одному шматочку, самому крайньому на зрізі пакування, я знайшла якусь дивну темно-зелену чи то травинку, чи волосинку... не знаю, що то за вкраплення було, але мені це не сподобалося.
Ясна річ, що нині консерванти, стабілізатори, підсилювачі смаку та іншу хімію кладуть практично у всі продукти. Але ми самі маємо право обирати: їсти це чи не їсти.
З-поміж двох напівкопчених ковбас я обрала «Сервелат», він у моєму власному тестуванні переміг і за своїм складом, і за привабливим виглядом та приємним смаком. «Президентську» теж ніхто не викинув, чоловік залюбки її поїв і добавки просив. Але тепер коли я в магазині зустріну ці дві ковбаси, то куплю не «Президентську», а «Сервелат»!
Така моя думка як експерта і учасника тестування ковбасних виробів.
А які у вас спостереження? Яка з цих двох ковбас вам смакувала більше - «Сервелат» чи «Президентська»? Мені дуже цікаво дізнатися думки інших учасників тестування щодо порівняння цих напівкопчених ковбас.
Друзі! Хто хоче скуштувати смачну продукцію від Cooker - онлайн супермаркет та ще й отримати знижку 5% від вашого замовлення, пропоную вам скористатися промокодом cookerset_8244 "знижка 5% при замовленні на сайті Cooker". Це вам подарунок особисто від мене та від Cooker - онлайн супермаркет . Смачних покупок!