Сьогодні в мого тата День народження! І хоч святкування цьогоріч кардинально відрізняється від попередніх 20+ років, та щось лишається незмінним. Наприклад, приготування святкового тортику.
Ще кілька днів тому я вирішила, що це буде чізкейк без випікання з манго-соусом.
⠀
Зберігайте рецепт:
? Основа ?
? Печиво "До кави" Roshen - 300 г
? Вершки 30% - 50 мл
? Вершкове масло - 2 ст. л.
Печиво подрібнити, змішати з м’яким маслом і вершками до консистенції пластиліну. Викласти на дно форми - і в морозилку на 20 хв.
? Сирна частина ?
? Крем-сир "Каліфорнія" Metro Chef - 1 кг
? Вершки 30% - 0,5 л
? Желатин #DrOetker від @naprobu.ua - 1 уп. (краще 2-3)
? Ванільний цукор Dr. Oetker - 1 уп.
? Цукор - 100 г
? Лимонна кислота - на кінчику ножа
? Агар-агар - 1,5 уп. (так як в мене була 1 упаковка желатину, то я ще додала агар-агар; якщо будете мати більше желатину, то агар не треба)
Желатин приготувати за рецептом; всі інші інгредієнти змішати до однорідної маси. В кінці додати желатин і ще раз гарно перемішати. Викласти крем на пісочну основу і відправити в холодильник.
? Манго соус ?
? Заморожене манго Metro Chef - 0,5 кг
? Цукор - 100 г
? Агар-агар - 0,5 уп.
Збити манго з цукром, пересипати в каструлю з товстим дном, закип’ятити, додати агар і варити ще пару хвилин. Дати охолонути і викласти на кремову основу чізкейку.
? Декор ?
? Полуниця (на "Столичці" по 120 грн/кг) - 200 г
? М’ята
? Декор Dr Oetker "Перли срібні"
⠀
Оххх, як же нам було смачно! Сирна частина вийшла надзвичайно ніжна; соус з манго мав приємну кислинку і в той же час був солодким, і його гарно відтіняла свіжа полуниця.
#naprobuua #naprobu_відгуки #naprobuua_droetker #напробу