Відгук

Таня Слипченко
У пакунку який прислали для тестування є два рецепти - вишневого джему та апельсинового. Сподобався рецепт вишневого, тим паче що вишня вже дозріває у садку, так от, сьогодні хочу поділитися враженнями :) Для цього джему потрібно: Вишні - 800 г без кісточок, вода 200мл, цукор 900 г, Желфікс 1:1, коньяк - 6 ложок, 2 пакетики ванільного цукру Еткер. Підготувала вишні, помила, відкинула щоб вода стекла зайва. У посуді якому варила джем вишні змішала з водою, в окремій посудині змішала ванільний цукор, Желфікс 1:1 та 2 ст. л. цукру (з загальної кількості). На вогонь, довела до кипіння (приблизно 15 хв, вогонь маленький). Додала цукор що лишився, розмішала, довела до кипіння і проварила ще 5 хв постійно помішуючи. Як вийшов час - потрібно відставити і додати коньяк. У мене в практиці це вперше - коли вливала останній інгрідієнт воно так шипіло і булькало прикольно, схоже як соду гасиш оцетом. Розлила у стерильні банки, закатала, догори дном на 5 хв залишила як сказано у рецепті. Все - вишневий джем готовий. Я взяла ягід на 2 порції і вийшло у мене 2,5 л. і трошки щоб скуштували. Коньяку якщо чесно, то не відчула, а от ваніль надає незвичний для мене запах і смак. Цей джем стоїть у мене вже другий день, то дуже він не застиг, рідкуватий у порівнянні з полуничним (у якому використовувала Желфікс 2:1) А одну баночку для експерименту поставила до холодильнику, так от там трішки загус. Хочу зробити ще апельсиновий джем з рецепту що додавався.
У відгука 0 коментарів
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися