Останній пакетик Желфіксу і чудовий джем з апельсинів.
Зробила все як написано в рецепті. Купила апельсинів (но прогадалапотрібно було взяти 2 кг а не 1 кг - вдома живуть маленькі ласуни які стирили кілька апельсинів і тому очищених вийшло не 1 кг а лише 900 г) 400 г цукру та 1 пакетик Желфікс 2:1, а також у кінці приготування додала 3 ст.л. коньяку (дуже сподобався запах і смак вишневого джему і тому вирішила додати і в апельсини).
Апельсини помила, почистила, розібрала на дольки, зважила та дрібно порізала Виклала у кастрюлю, додала Желфікс 2:1 змішаний з 2 ст.л. цукру, аа ще додала трішки лимонної кислоти. Постійно перемшуючи довела до кипіння, висипала цукор що лишився довела ще раз до кипіння і проварила 3 хв. Відставила та додала 3 ст.л. коньяку, розлила в банки та закатала. Перевернула банки до гори дном на 5 хв а потім повернула у звичне положення. Хочу зауважити що у мене було лише 900 г апельсинів почищених - чистий вихід - 900 гр (одна 0,5 л банка не повна). Тепер у мене другий клопіт буде - ДЕ КУПИТИ ЖЕЛФІКС???? Адже у маленьких містах продукцію DrOetker купити проблематично. Всім рекомендую цю "палочку-виручалочку" коли хочеться смачно закатати на зиму, а часу не багато - Желфікс від DrOetker - це помічник на кухні.