Хто крутий? Я крута!!! Наварила просто бомбезний конфітюр абрикосовий з квітами лаванди! Повірте і звучить класно і смакує теж!!!
Якби не тестування Желфіксу я б не почала шукати щось особливе і не натрапила б на цей рецепт. Взагалі я знайшла два схожих рецепти, один з абрикос, інший з персиків, плюс на сайті Na Proby є відео ще з одним його варіантом . Я все переглянула і "вивела" свій .
Потрібно - 2,5 кг спілих маленьких абрикос (коли повикидаєте кісточки то якраз буде 2 кг м'якоті), 1 кг. цукру, 400мл. холодної води, 1 ст.л. квітів лаванди, 2 пачки Желфікс 2:1 і 5-8 грамів лимонної кислоти.
Спочатку заварюю сироп - вода з цукром гарно перемішується і доводиться до кипіння. Абрикоси я не м'яла і не молола, люблю коли попадаються цілі половинки, тож просто вкидаю їх в баняк з киплячим сиропом і ретельно перемішую. Має покипіти 2 хв, ретельно перемішую, тоді всипаю туди сухі квіти лаванди, лимонну кислоту і підготовлений згідно інструкції Желфікс. Все гарно перемішала і дала покипіти ще 3 хв, теж помішувала періодично. Ще гарячим конфітюром наповнила банки, перевернула на 5хв, а потім залишила охолонути. Також трохи конфітюру було для проби. Як охолов, відразу приємно загустів.
Смак супер, ціленькі дольки абрикосу і запах лаванди, бомбезно! Але врахуйте що лаванда, як приправа, якщо переборщити буде "загостра", доречі, можна купити в інтернеті.
Всім рекомендую приготувати такий конфітюр!