Вихідні підходять свого логічного завершення, тому маю час написати свої спостереження та враження від приготованого протягом цього часу.
Розпочну із всіма щиро любимого червоного борщу. Його приготування було надзвичайно приємним процесом. Зокрема, порадувала функція швидкого нагрівання води, адже для приготування бульйону зазвичай кип’ячу м'ясо окремо та зливаю першу воду, щоб він був чистий і прозорий. Цього раз процес зайняв надзвичайно мало часу. Що мені не дуже сподобалось, це необхідність постійно витирати дно посуду, адже воно повинно бути абсолютно сухим. В процесі роботи, це трохи заважає, оскільки, налили воду з крану у велику каструлю – треба витерти, досить незручний процес. Ну що ж, не можуть бути одні плюси=) Тушкування овочів в сковороді порадувало, обрав середню швидкість 5, і спокійно потушкував їх. Оскільки каструля була на 5 літрів, тобто досить велика, то використовував одну із двох об'єднаних конфорок. Весь процес зайняв небагато часу і був дуже приємним.
Згадалося, що за цей час варив ще свій улюблений гель для прання. Варю його вже протягом довгого часу, оскільки він гіпоалергенний і чудово справляється із брудом. На індукційній поверхні хотілось перевірити, наскільки швидше закипить 4 л води, аніж на звичайній газовій плиті. Так от, на максимальній швидкості, вода закипає вдвічі швидше! Це заслуговує на найвищу похвалу. Адже весь процес варіння гелю зайняв лише 12 хвилин, у порівнянні із 25 хвилинами раніше. Тут величезний плюс до економії часу.
Вихідні на те і вихідні, що хочеться чогось смачненького і цікавенького. Ось і цього разу вирішили приготувати стейки. Сковорідка в нас, правда, не спеціальна для них. Але ми і на такій чудово справляємось. Ось тут стикнувся із серйозною проблемою. Раніше писав, що доглядати за поверхнею не складно. Тепер я в цьому не такий впевнений. Справа в тому, що за рецептом стейки готуються при відкритій кришці. Так от, весь жир звісно був довкола конфорки, це при тому, що я здогадався покласти серветки на всі зони, які не використовувались. Не зважаючи ні на що, жир був повсюди. І витерти його так просто не вийшло. Довелось скористатися і спеціалізованим засобом для миття індукційних поверхонь, і засобом для скла… Тут питання залишаю відкритим. Доведеться спробувати ще раз приготувати щось таке, щоб забруднити поверхню жиром, і спробувати впоратися із ним швидше. Стейки вийшли відмінні, але вечір увінчався гаслом «Помийте мене чим краще» від нашої індукційної красуні.
І ось нарешті щоденна страва, яка мені поки не вдається без проблем. Всі ми знаємо, що зварити молочну кашу на газовій плиті не складає особливих зусиль і не займає багато часу. Звісно, все залежить від каші, але, приміром, вівсяна та манна каші можуть бути приготовані за 10 хвилин загалом. Як і раніше, хотів зекономити час на приготуванні цих страв, або хоча б вкластися у звичні 10 хвилин, тому вмикав максимальну потужність, постійно помішуючи. Каша в результаті підгоряє. Наступного разу зменшив потужність до 10, постійно помішую, каша знову підгоряє. Прочитав інструкцію стосовно рекомендованої потужності для приготування молочних каш (краще пізно, ніж ніколи) і трохи засмутився. Виробник рекомендує готувати кашу на потужності 3-5, і за його підрахунками займає це від 20 (!!!) хвилин. Якщо я готуватиму кашу дитячу вранці перед садочком від 20 хвилин, боюсь, дитина буде іти в садочок голодною. В мене не вистачило поки що терпіння довести до кипіння молоко на запропонованій виробником швидкості, тому моя каша знову трохи пригоріла. Не скажу, що це якось впливає на її смак, лише на дні черпака доводиться терти шкребком в результаті приготування молочної каші. Ну, скажу так, за 12 хвилин молоко не закипіло на швидкості 5… За молочні каші і швидкість їх приготування на індукційній поверхні вимушений поставити мінус.
За цей час встиг спробувати функцію таймеру, по закінченні якого вимикається плита – сподобався. Дуже зручно, як у мультиварці. Не хвилюєшся ні за що, ставиш потрібну кількість часу і ідеш займатися власними справами. Дякую за таку чудову можливість виробнику. Таймер із сигналом теж порадував, адже якщо робиш паралельно кілька справ, то це чудово повертає до реальності, що час закидати картоплю в суп чи приправи в кінці його приготування.
Ще одне здивування для мене під час витирання поверхні, це те, що вона видає звуковий сигнал, якщо мокра, навіть у стані «спокою», тобто, коли вимкнена. Прочитав інструкцію і зрозумів, чому. Зазначено, що плита видає звуковий сигнал, якщо на неї щось пролили або поклали сторонній предмет. Попереджає, що її треба витерти і забрати зайві речі, для продовження роботи.
Ось такі продуктивні вихідні у нас вийшли. А попереду ще так багато роботи, і так багато цікавих експериментів.
Додаю фотки борщу, стейку та гелю для прання.