Хотіла написати свій рецепт обліпихового варення. Воно виходить солоденьке з кислинкою.
Перше це те що завдяки желфіксу нам треба не так багато цукру.
На 1 кг обліпихи я давала 1 кг цукру + 1 пачка желфіксу.
Починається з того що після промивки обліпихи чисту,перебрану обліпиху кладемо в банячок, і ставимо на середній вогонь,щоб вона потріскалась і її легше було перетерти через сито.
Далі коли вона потріскається і пустить сік її потрохи перекладаємо в сито і перетираємо. У гаряче пюре одразу додаємо желфікс перемішаний з цукром.
Моя маленька хитрість у тому що після додавання сухих інгредієнтів на 3 хв ставимо на вогонь маленький і перемішавши дивимось якщо цукор розтопився можна заливати в стерелізовані банки і закривати.
Воно виходить дуже корисним і смачним що не мало важно. Допомагає в зимовий період підтримувати імунітет, і менше хворіти, а через те що воно не кипить у ньому зберігається максимум вітамінів.
А взимку можна з чаєм пити, булочки обмащувати, або саме по собі їсти.
Смачних всім закруток)))