Annakorn
Annakorn
Новичок
Отзывы Annakorn
Комментарии Annakorn
Получено лайков
0 Like
Юляшка22
Мой второй эксперимент с желфиксом. Ранее делала такое с желатином, но не совсем устраивала текстура. Теперь я нашла свой идеал :) делала апельсин с тимьяном. Все просто, очистила апельсины, нарвала, промыла и просушила тимьян, все пробила блендером. Желфикс 2:1 смешала с небольшим количеством сахара, смешала, прокипятила 3 минуты. Добавила сахар, немного лимонной кислоты. Сначала не застывало, я уж начала переживать - мой предыдущий эксперимент (апельсин-банан-мята) сразу стал плотным и стабильным. Тут же состав стабилизировался после остыаания, он конечно не стал прямо как пюре, но обрёл стабильную однородную консистенцию. Теперь я знаю, чем нужно зппасаться - желфиксом :) спасибо организаторам за предоставленную возможность
У отзыва 2 комментария
Alion
На вид уж очень аппетитно, возьму Ваш рецепт себе на заметку.
Annakorn
Мені здається таке поєднання дуже смачне. Теж додала ваш рецепт до своєї скарбниці. Дякую!
Чтобы оставить комментарий необходимо Авторизироваться
Annakorn
Надивилася фото з інтернету гарного зелененького джему з м'яти, захотілося і собі приготувати. Весь Желфікс, що надійшов для тестування я вже використала, тож пішла в магазин купувати. До речі прийшлося побігати, пошукати, бо видно що сезон і весь Желфікс повимітали з поличок. Джем в мене не вийшов, скоріше отримала сироп. Оце думаю, може потрібно було кілька пакетиків Желфіксу додавати. Всипала ще лимонної кислоти, додала трохи лимону, смак вийшов не надто солодкий, кисленький. Я ще підфарбовувала відвар шпинатом з петрушкою, щоб отримати більш зелений колір. Все чекала, може все ж таки коли буде охолоджуватися почне желеюватися, але ні, так і залишився сироп. Але мені це не заважає, бо дуже люблю м'яту і можу їсти її в будь-якому стані. Дуже смачні коктейлі виходять з цього сиропу. Я беру лід, сироп, додаю квас - і все, коктейль готовий. Дуже приємний, прохолодний і гарно втамовує спрагу.
У отзыва 1 комментарий
Annakorn
Та рецепту як такого не було, все на око. Приблизно 200-300 грамів м'яти, 200 грамів цукру, пакетик лимонної кислоти, 1,5 середніх лимона, Желфікс 1:1. М'яту і лимон подрібнила, додала цукор, варила хвилин 15, процідила відвар, додала лимонну кислоту і Желфікс, ще проварила 5 хвилин, додала підфарбовувач і через 2 хвилини виключила і розлила по банках.
Чтобы оставить комментарий необходимо Авторизироваться
Annakorn
Желфікс виявився для мене приємним відкриттям! Дуже скорочує час на приготування, не потрібно як раніше "виварювати" свої улюблені джеми, та і користі від них набагато більше. Желфікс 1:0,5 я застосувала для абрикосового джему. Сонячний колір абрикосів завдяки Желфіксу не тільки зберігся, а й здається заграв по-новому. Консистенція, як на мене, ідеальна. Цукор додавала за інструкцією, але для мене вийшло солодкувато, пожалкувала, що не наважилася додати лимонної кислоти DrOetker. Єдиний недолік - в складі присутня пальмова олія. Не впевнена для чого вона там, але припускаю, що для надання блискучості кольору. На фоні заборони пальмової олії, не дуже б хотілося бачити ії в складі Желфіксу. З Желфіксом 1:1 ми готували варення з черешні половинками. Смак і колір варення вийшли гарними, а от консистенція трохи рідкувата, але грішу на себе, бо певно додала забагато води. Загалом, Желфікс - чудова річ, з якою можна експериментувати в приготуванні улюблених смаколиків!
У отзыва 1 комментарий
Annakorn
Та це все зрозуміло, але якщо ж я роблю варення вдома, то мені хочеться щоб воно було максимально натуральним. Готуючи без Желфіксу я не додаю ніякої пальмової олії. Тим паче, що в Желфіксі 1:1 олії вже немає. Так, я не технолог харчового виробництва, мені не відомо, для чого саме ії додають, все, що мені залишається - це сподіватися, що виробник використовує якісну сировину, яка не шкодить здоров'ю.
Чтобы оставить комментарий необходимо Авторизироваться