Сьогодні готувала великодні булочки.Вийшли пухкенькі,ароматні і смачні.Використовувала дріжджі вони швидко підходять і випічка немає запаху дріжджів.Ванілін теж дуже пахучий,мені сподобався,а цукрова пудра взагалі чудова,без комочків,гарно лягає і має неймовірно приємний аромат ванілі.Результатом випічки я задоволена!
Для тіста знадобилось:
тепле молоко - 100мл
Дріжджі - dr.Oetker - 1 пачка
Цукор - 50 г
М‘яке вершкове масло - 50 г
Яйце - 1шт
Борошно - 300г
Ваніль
Дрібка солі
Цукати - 150 г
Жовток - 1шт
Молоко - 1ст.л
В теплому молоці розчинити 20 г цукру та пакетик дріжджів,залишити на 5-10 хв.
Цукор,сіль,ваніль,яйце,м‘яке масло ретельно перемішати.Сюди влити масу з дріжджами,додати борошно і замінити тісто.Залишити щоб сходило в теплі,коли зійде можна рази 2 обім‘яти .Розділити на 8- 10 рівних частин.Кожен шматок розкачати тоненьким овалом.Посипати цукатами і скрутити в рулет.Розрізати вздовж,не дорізаючи до кінця і скрутити.Накрити,залишити сходити на 30 хв.Змастити збитим жовтком з молоком і випікати 20 -30 хв.Остудити і посипати цукровою пудрою!Смакота!!!