Сьогодні нарвалася вишень і вирішила приготувати джем. Рецепт використала той, який мені вклали до посилочки. Щоправда робила на 2 порції. Взяла 1.6 вишень без кісточки, додала ванільний цукор, 2 упаковки Желфіксу 1:1 із 4 ложками цукру, довела до кипіння, додала 1,8 кг. цукру. Прокип'ятила протягом 5 хвилин. Швиденько розлилася в баночки, перевернула і залишила на 5 хвилин догори дном. Єдине, що не робила по рецепту - не подавала коньяк( все-таки варитися більше не буде і алкоголь навряд чи встигне вивітритися, а призначається насамперед дітям). Залишила трошки і в тарілочці. Бабуся скуштували. Їй дуже сподобалося і вона побігла ділитися враженнями із сусідами( а годиною раніше критикувала мене і казала, що я роблю незрозуміло що за 15 хв.). Поки що мій джем ще рідкий, сподіваюсь, що його консистенція з часом зміниться. Тарілочці поклала в холодильник. Пізніше подивлюся, що змінилося.