Цього року я перший раз спробувала Желфікс від Dr. Oetker. І сказати, що я в захваті - нічого не сказати!
Якраз розпочався сезон абрикос, я давно мріяла приготувати з них джем, а за допомогою Желфікс це зробити набагато простіше.
Желфікс Dr. Oetker має в складі пектин - стабілізатор, загущувач. Він утворює досить міцну текстуру, не впливає на смак, запах і колір готового продукту.
І величезний плюс для мене, що потрібно набагато менше цукру, а для всіх, хто стежить за своєю фігурою - це дуже важливо!
Ось рецепт, по якому я готувала.
Рецепт "Абрикосово-ванільний джем":
Абрикос - 500 г
Цукор - 250 г
Вода - 50 мл
Ванільний цукор - 2 пакет.
Желфікс від Dr. Oetker 2:1 - 1 пакет.
Приготування:
Абрикоси добре помити. Розрізати на половинки, вийняти кісточки. Половинки абрикос помістити в каструльку і додати 50 мл. води.
Накрити кришкою і варити 10-15 хв. на повільному вогні. Абрикоси повинні гарненько «пропаритись» і стати м'якими.
Подрібнюємо абрикоси блендером до однорідної консистенції.
Потім абрикоси перетерти через дрібне сито, щоб позбутися шкурки (це не обов'язково).
Змішати цукор, ванільний цукор і Желфікс від Dr. Oetker (так як ми використовуємо Желфікс від Dr. Oetker, то цукру потрібно в два рази менше).
Протерту масу повертаємо в каструльку, додаємо цукор з ванільним цукром і Желфікс. Добре перемішати, довести до кипіння і варити 5 хв..
Готовий гарячий джем розлити по стерильним банкам і закрити стерильними кришками.
Джем виходить в міру густим і солодким.