Перед святами хочу поділитися рецептом різдвяного лимонного кексу, куди чудово підійшов ароматизатор «Ванілін»:
270 г борошна
1 ч. л. розпушувача
170 г цукру
4 яйця
200 г вершкового масла
1 шт. лимона
0,5 ч.л. куркуми
10 г ванільного цукру
Білки відділити від жовтків.
Білки збити з дрібкою солі.
Жовтки збити з цукром, потім додати вершкове масло кімнатної температури і також збити.
З лимону зняти цедру та віджати сік, які також додати до тіста, перемішати.
Додати борошно, куркуму, розпушувач та ванілін. Добре перемішати.
Додати білки та вимішати остаточно обережно тісто, яке перекласти в форму.
Поставити в добре розігріту духовку до 180°С і випікати до рум’яного кольору.
Готовий кекс змастити глазур’ю. Для її приготування необхідно змішати 2-3 ст.л. лимонного соку з 4-6 ст.л. цукрової пудри. Смачного.
І улюблений кексик моїх діток, які самі собі роблять у мікрохвильовці.
Змішати 4 ст.л. борошна, 4 ст. л. цукру, 2 ст. л. какао та ½ ч.л. розпушувача.
Змішати 1 яйце, 3 ст.л. молока та 3 ст.л. вершкового масла (краще розтопити) або рослинної олії.
Все перемішати, тісто не повинно бути густим.
Перекласти в форму або чашку, заповнювати не більше 1/2 . Випікати в мікрохвильовці біля 3 хвилин.