Тестування ванільного цукру та ванільного аромату та декору від Dr. Oetker)
Класичний рецепт паски.🍪
Інгредієнти:
Молоко - 0,5 л🥛
Дріжджі свіжі - 60 г🧉
Масло - 200 г🧈
Цукор - 400 г🧊
Яйця - 5 шт🥚
Борошно - 1 кг🍚
Родзинки - 100 г🍇
Цукати - 100 г🍥
Ванільний цукор - 1 пакетик🟨
Лимон - 1 шт🍋
Апельсин - 1 шт🍊
Декор від Dr. Oetker
Здобну дріжджову випічку починаємо з опари. Треба підігріти молоко до кімнатної температури (тут головне не перегріти), покришити у молоко дріжджі, це зручно робити руками.
Додати 200 г цукру та 2 ст л борошна. Добре перемішати до однорідної маси. Накрити чистим рушником або затягнути харчовою плівкою. Поставити в тепле місце приблизно на 20 хв — опара має збільшитися вдвічі.
Масло порізати на дрібні шматочки і залишити, щоби воно стало м'яким.
Родзинки і цукати залити окропом.
Відділити білки від жовтків. Білки збити до густої піни. Жовтки розтерти з 200 г цукру, що залишився, і ванільним цукром до утворення пухкої світлої маси. Це займе 5-10 хв.
Коли опара збільшилася вдвічі, виливаємо її у велику миску, де міситимемо тісто. Зараз тісто зручно вимішувати в хлібопічці або кухонному комбайні.
До опари додати жовтки з цукром та масло. Поступово підсипати борошно і замішувати тісто - руками або в комбайні. Вимішуйте 15-30 хв. Накрити рушником і залишити в теплому місці, щоб підросло.
Злити воду з родзинок і цукатів, промокнути паперовим рушником і обваляти в борошні.
На дрібній тертці натираємо цедру з лимона й апельсина. Цедра — це лише кольоровий шар фрукта, якщо ви натрете білу частину - вона буде гірчити.
Коли тісто підросло вдвоє, додати до нього цедру і родзинки з цукатами, вимісити руками. Обережно частинами додайте збиті білки. Акуратно вмішайте їх у тісто руками.
Поставте тісто підійти на 30 хв.
Тепер змастити маслом форми для пасочок. Ви можете використовувати як металеві багаторазові, так і паперові одноразові форми.
Викласти тісто у форми так, щоб заповнити лише пів форми. Залишити пасочки підрости майже до верху форми. Не дайте пасочкам зрівнятися з формою, інакше можуть "втікати" при випіканні.
Розігрійте духовку до 170 градусів. Поставити пасочки випікатися. Пекти приблизно 40 хв - залежить індивідуально від кожної духовки. Перевіряйте дерев'яною шпажкою — вставте її в пасочку: якщо шпажка виходить майже суха і до неї не налипає тісто, тоді пасочка готова.
Коли пасочки виросли, зарум'янилися зверху і не наліпилися на шпажку - дістаньте їх з духовки й залиште вистигати.
Якщо не покривати пасочки солодкою глазур'ю, тоді перед випіканням можете змастити їх жовтком, так шапочки будуть гладкими і блискучими.
Якщо ви хочете покрити пасочки солодкою глазур'ю, тоді збийте білок одного яйця з кількома краплями лимонного соку і 130-150 г цукрової пудри. Це можна зробити виделкою або міксером. Має вийти густа маса — тягуча, як сметана.
Нанесіть глазур і посипте кольоровими посипками, цедрою, сухофруктами чи цукатами.