І третє експериментальне вареннячко - це пікантне варення зі слив з перцем чілі.
Рецепт:
Слива – 1 кг
Перець чилі - 2-3 штуки.
Цукор - 350 грам.
Лимонний сік - 4-5 столових ложок.
Лимонна цедра - 1 чайна ложки.
Ром або коньяк - 2-3 столові ложки.
Підготовка:
Сливи помити, злегка надрізати навхрест і перекласти в окріп хвилини на 2, потім відкинути на друшляк і облити холодною водою. Очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити кісточку. Перець чилі помити, обсушити, розрізати на дві половинки, видалити насіння і дрібно нарізати. Лимон ретельно промити, натерти цедру і вичавити сік.
Приготування:
У велику каструлю з товстим дном покласти сливи та перець, додати цукор, перемішати та залишити на 3-4 години, щоб сливи пустили сік. Потім акуратно дерев’яною ложкою ще раз перемішати, поставити на плиту, довести до кипіння на слабкому вогні, періодично перемішуючи. Додати пакетик Желфіксу 3: 1 Dr.Oetker змішаний з двома столовими ложками цукрового піску, лимонну цедру, лимонний сік. Варити ще 3 хвилини. Наприкінці за бажанням можна додати ром або коньяк, перемішати. І перекласти в теплі банки, герметично закупорити, перевернути кришками вниз і залишити до повного охолодження. І тільки після цього прибрати в темне прохолодне місце.
Скажу одразу, що звичним варенням це точно не назвеш :) Як на мене, то це скоріш гострий солодкий соус до страв.... На 1 кг слив я витратила всього 350 гр цукру - варення вийшло в міру солодке, точніш кисло-солоденьке, бо сік лимону додав свої нотки. По консистенції варення густеньке, бо сік, який пустили сливи під час відстоювання, після додавання Желфікс 3:1 Dr.Oetker почав швиденько загусати.
Желфікс 3:1 Dr.Oetker зекономив мені не тільки цукор, а і час приготування варення, адже не потрібно варити в декілька етапів - раз-два і готово :)
#naprobuua #naprobudroetker #желфіксоеткер