Сьогодні хочу запропонувати вашій увазі
ІМБИРНІ ПРЯНИКИ НА ПАЛЕНОМУ ЦУКРІ
Вони виходять дуже м'якенькими і такими залишаються довго, а ще - готуються без меду. Для тих, у кого, наприклад, алергія на мед, це дуже важливо.
ПРОДУКТИ:
1 жовток
200 г цуру
100 мл води
1 ст.л. какао зі зниженим вмістом жиру Др.Оеткер
1 ч.л. розпушувача Др.Оеткер
10 г ванільного цукру Др.Оеткер
75 г вершкового масла
1 ст.л. набору спецій для пряників(сухий мелений імбир, кориця, коріандр, мускатний горіх, аніс, гвоздика, чорний перець)
близько 450 г борошна
0,5 пачки глазурі зі смаком шоколаду Др.Оеткер
Декор "зірочки мікс" Др.Оеткер
Декор "Перли мікс" Др.Оеткер
ПРИГОТУВАННЯ:
Жовток розтерти з цукром, м'яким вершковим маслом і ванільним цукром Др.Оеткер до утворення білої пишної маси.
Розплавити цукор на сухій гарячій пательні до коричневого кольору, влити киплячу воду(дуже акуратно) і перемішати до розчинення цукру. Борошно пересіяти з какао Др.Оеткер, розпушувачем Др.Оеткер та спеціями для пряників. Вилити цукровий сироп до жовтків, підмішати борошняну суміш і замісити м'якеньке тісто. Розкачати його товщиною 0,3-0,5 сантиметра( а більші вироби товщино. 0,8-1 см), вирізати фігурки. Випікати на деку з пергаментом при 180-190*С приблизно 8-9 хвилин(печиво печеться дуже швидко, тому будьте уважні і не перепечіть його).
Прикрасити глазур'ю зі смаком шоколаду Др.Оеткер і декором Др.Оеткер "зірочки мікс" і "Перли мікс".