Завжди любила щось нове. Традиції, бабусині рецепти – то все не для мене! А от якісь новинки – саме те! Цього разу новинкою в нашому погребі буде яблучно-апельсиновий джем, приготований за допомогою Желфікс 2:1. Мабуть, таке поєднання для когось вже і буде класикою, а я готувала такий джем вперше.
І так, що я взяла: 1 кг очищених дрібно нарізаних апельсинів, 2 кг очищених від шкірки та серединок яблук, 1,5 кг цукру, Желфікс 2:1. Змішуємо апельсини та яблука, блендеримо. Додаємо 3 пакетика Желфіксу, змішаних з 6 столовими ложками цукру (із загальної ваги). Даємо суміші закипіти, додаємо увесь цукор. Як закипить – 3 хвилини і зняти з вогню. Відразу скажу, виробник Желфіксу радить не збільшувати кількість Желфіксу та інгредієнтів більше, ніж у два рази, але я ризикнула і все-таки збільшила втричі. Не раджу так робити нікому! Сама також буду брати меншу кількість, і ось чому: як і сказано на упаковці я прокип’ятила джем 3 хв і цього часу було достатньо, щоб суміш почала активно желюватись! Оскільки маса була досить об’ємною – був ризик, що підгорить, та й встигнути треба розлити все по баночкам. Тому все таки, краще розділити все на декілька каструль. Розливши джем у банки і закатавши їх, ми перевернули їх вверх дном і …пішли спати, бо вже було пізно, забувши, що через 5 хвилин потрібно було повернути баночки у нормальне положення. Тому на фото ви можете побачити, що на дні кожної банки 1 см пустоти – джем вийшов такий густий, що так і залишився у «підвішеному стані» Всього вийшло 6,5 півлітрових банок.
Тепер щодо того, що ж в мене вийшло. Джем густий, красивого жовтого кольору (в банках на фото виглядає оранжевим, але він жовтий – апельсини не були дуже яскраві). По консистенції він мені навіть схожий на мармелад. Смак: завдяки тому, що цукру удвічі менше, ніж фруктів, він не «забиває» смак фруктів – тому відчутний ніжний смак яблука з легкими апельсиновими нотками!
«Смачно але мало!» постановили рідні на сімейній дегустації. Тепер гадаємо, як використати ще Желфікс 1:1 – погортаю сайт, може хтось надихне на нові експерименти!
Усім вдалого дня!