Варення з вишень - експеримент номер 2, який я провела незабаром після апельсинового.
Чому обрала саме вишні? Причин було 3: 1). ми любимо вишні :) ; 2). сезон вже завершується, а смак хочеться закарбувати на довше; 3). рецепт вишневого варення був в отриманій посилці, тому хотілося протестувати усе повноцінно.
Найбільше клопоту у приготуванні цього варення приносить виймання кісточок, на це довелось витратити трохи часу, адже варити я зібралась подвійну порцію варення. Після того, як 1600 грамів помитих вишень без кісточок опинились нарешті в банячку, залишалось найпростіше - діяти по рецепту. Не так сталося, як гадалося, бо з якихось і досі невідомих мені причин, перед додаванням 2-х пакетиків Желфіксу 1:1, змішаних з 4 ложками цукру, я зовсім забула про воду.. хоча думала про неї увесь час і навіть підготувала. Мабуть, досвід у варінні варення, чи то пак його відсутність, дала своє :) Отож, довівши до кипіння вишні, змішані з Желфіксом, я поступово додала 1600 грамів цукру і постійно помішуючи дала масі покипіти ще 5 хвилин. Інтенсивність нагріву, до речі, довелось зменшити, оскільки маса почала в буквальному значенні "рости" і мало не перелилась з банячка.
Далі, по вже пройденій раніше схемі - розлила варення у банки, закрила кришками, перевернула на 5 хв і додала до попередньої партії смаколиків.
д.с. моїм останнім експериментом були яблука.
д.д.с. до зими ми таки не витримали і вчора відкрили баночку апельсинового. думаю, до вечора спробуємо ще й вишневе з яблучним і я зможу залишити ще й смакові відгуки :)