Всім привіт. Мої мармеладні пригоди продовжуються на цей раз абрикосовий мармелад. Він вийшов трохи м'якіший, але теж гарно застиг та тримає форму.
Рецепт:
250 г пюре абрикос
130 г води
180 г цукру
10 г Желфікс 1:1
Змішуємо частину цукру з Желфікс 1:1 і відставляємо в бік. Пюре, воду і цукор змішуємо і ставимо на вогонь прогріваємо до 50° і повільно всипаємо цукр з Желфікс 1:1 постійно помішуючи. Нагріваємо суміш до 104-109°, не забуваємо постійно мішати, щоб не пригоріло. Виливаєте в ємність з якої буде легко вийняти (в мене це силіконова форма). Даємо повністю застигнути, виймаємо і нарізаємо. Обвалюєм в цукрі чи цукровій пудрі. Смачного!