Привіт)) Тестувала сьогодні нашу духовочку від Electrolux на функцію «Випічка в режимі конвекції» («Влажный горячий воздух» рос.) готувала гречані тефтелі в сирному соусі. Запікала на 2 рівні полички (а їх всього 5!))))).
Так як в духовці встановлено російську мову (українська не передбачена, а всього для вибору доступно 28 мов), далі відповідні операції набору в меню писатиму на рос. мові. До духовки є інструкції на обох мовах, і деякі функції звучать по різному. Оскільки деякі функції я «розумію» на українській мові, подивившись інструкцію на рос. мові я можу обрати відповідну програму. Загалом для мене все зрозуміло і проблем з вибором програми не було.
Отже, коли майбутня страва була підготовлена до випікання, я обрала функцію нагріву в меню «Режимы нагрева», далі встановила тип нагріву «Горячий воздух», виставила температуру 190 град. Духовка нагрілась за 5 хв!!!))))), сповістивши звуковим сигналом, що готова до випікання.
Для приготування було обрано режим «Влажный горячий воздух», а отже за інструкцією, потрібно налити в резервуар до 300 мл води, що я і зробила. Далі встановила температуру 195 град., таймер часу був виставлений на 30 хв., і запустила приготування - «Ок». Якщо перед стартом програми продовжувати натискати таймер, то можна вибрати наступні функції: заблокувати панель набору, виставити режим збереження тепла, а також зберегти відповідні налаштування в улюблених (максимум 20).
Поки запікалась страва, то я вияснила що світло в пічці можна виключати в робочому режимі. Також хочу відмітити корисні особливості дверцят нашої духовки. Вони тихо закриваються, також залишаються у відкритому положенні починаючи близько з 15 геометричних градусів. Якщо руки заняті, то можна штовхнуть дверцята ліктем і вони плавно закриються! А ні звуку! Якщо скло дверцят забрудниться, то його можна зняти і помити, навіть в посудомийній машині, а бо ж всі дверцята зняти і почистити. Про інструкцію «шпаргалку» на дверцятах я вже відмічала. Я просто в захваті від такої якісної техніки.
Смачний аромат в повітрі сповіщав, що скоро буду діставати страву з пічки. От і закінчився час приготування, пролунав таймер. Страву я залишила на хвилин 5-10 ще в духовці, як то кажуть «дійти». А також, щоб трішки прохолола духовка, осів пар, тому що існує небезпека обпектись гарячим повітрям. Будьте обережні - це зазначено в інструкції.
Час був обідній, тому ми відразу смакували гречаними тефтелями. Ще таких соковитих із хрумкою скоринкою тефтель у мене не було. А я їх вже не одноразову готувала як в газовій так і в електричній печі. Смакота!!!!!))) Сьогодні на власному досвіді переконалась, що функція пару дозволяє зберегти соковитість страв при цьому смачна скоринка не відміняється!) Зазвичай я накривала фольгою, і все рівно у мене виходили тефтелі суховаті всередині. Цей шедевр порадував моїх рідних. В результаті цього етапу тестування, де брали участь я і ще два експерта (чоловіки, одному під 30, а другому півтора року), ми дуже смачно пообідали, а отже функція пару набираєєє 10 з 10))).
Відмічу, коли пічка охолола, в резервуарі парогенератора залишилось трохи води, яку я одним рухом прибрала за допомогою губки, що входила до складу духовки. Класна губка! миттєво ввібрала всю воду!))