Нарешті сьогодні зібралась з думками приготувати варення. Якраз нам привезли знайомі пакет слив і абрикоси ще були в холодильнику, тому я вирішила однозначно, що це буде сливово-абрикосове варення. Взяла абрикос 500 гр., слив жовтих 500 гр.і о спасінням став Желфікс 2:1, бо цукру вдома залишилось якраз пів кілограма і ще вирішила добавити води 200 гр. Фрукти почистила від кісточок та половинкі порізала ще на 2 частини. А далі все по інструкції. Добавила води, змішала Желфікс з 2 столовими ложками цукру, довела до кипіння, засипала весь цукор, знов довела до кипіння та проварила 5 хв.постійно помішуючи. Вирішила трошки довше потримати, оскільки я не робила пюре з фруктів. Скажу чесно, сама весь процес робила вперше, тому і стільки часу збиралась з думками, адже пам'ятаю як варила варення з мамою дууже довго і дуууже жарко. Але приємна несподіванка, я зробила варення сама з дитиною 7 місяців за якихось пів години. Правда спочатку мені здалось трохи зарідке воно, мабуть воду не треба було додавати, але коли охололо, загусло як треба. А смак просто бомба. Не дуже солодке, з кислинкою ( сливи дали) та насичений фруктовий смак, а не смак сиропу. Я як величезний поціновувач солодкого хочу вже спробувати приготувати наступне варення з Желфіксом 1:1, щоб було солодше.