Моя сім"я не є фанатками солодких і приторних десертів і я цілком поділяю думку про те, що термічна обробка повністю вбиває всі вітаміни в продукті, тому Желфікс став моїм відкриттям 2018. Лідером цьогорічних фруктів стала слива. Рецепт в нашій родині викорситовується вже давно, але цього року він був вдосконалений мною.
сливи не довго перетерти блендером, щоб залишити шматочки (можна й повністю перетерти в пюре), додати горішки (я додаю грецькі) + желфікс й трохи цукру, а далі - як за інструкцією, довести до кипіння, ввести решту цукру, додати сік лимона або лимонну кислоту, прокип"ятити 3-5 хвилин, розлити по стерилізованих банках та закататти. цукру брала десь 350-400 г на кг слив, желфікс 1:2.
Рецепт розрахований на 1 кг слив, приблизно 350-400 г цукру і желфікс 2:1