Еленочка
Еленочка
Новачок
Відгуки Еленочка
Коментарі Еленочка
Отримано лайків
0 Like
Oksana Zhuchok
До речі, ти знала, що приготовлена (варена) морква ще корисніша, ніж сира? Вчені з університету Арканзасу довели, що тушкована або варена морква містить втричі більше антиоксидантів. Та й про харчові волокна, клітковину не варто забувати. Одне слово, готуємо не просто смачний солодкий десерт, а справжній продукт здорового харчування. До того ж завдяки додаванню «Желфіксу» в ньому не так багато цукру. Варення не потрібно довго уварювати, щоб отримати потрібну густу консистенцію (з цією задачею на відмінно впорається натуральний фруктовий пектин із «Желфіксу»), завдяки чому в ньому зберігаються корисні властивості. Тож, почнемо. Інгредієнти: 700 г червоної смородини 300 г моркви 500 г цукру 1 пакетик «Желфіксу 2:1» Підготовка: Смородину ретельно вимий і просуши, розсипавши на паперовому рушнику в один шар. Ягоди мають бути свіжими, цілими, не перестиглими. Відбери плодоніжки, ягоди подрібни в блендері або ще краще – перетри через сито. Це трішки довше, проте результат того вартий – вийде однорідний джем без кісточок, неймовірного яскравого кольору! Моркву вимий, почисти й натри на крупній тертці, відміряй 300 г. Приготування: Протерту смородину та моркву поклади у велику каструлю з товстим дном, додай пакетик «Желфіксу 2:1», змішаного з двома столовими ложками цукру. Постійно помішуючи, доведи масу до кипіння. Додай решту цукру та дай покипіти ще протягом десяти хвилин. Готове варення потрібно одразу ж розлити в завчасно приготовлені банки. Банки закрутити кришками, перевернути й дати постояти в такому положенні мінімум 5 хвилин. Ароматне варення з червоної смородини та моркви можна пити з чаєм, мастити на булку, використовувати його в будь-якій домашній випічці як смачну, красиву й корисну начинку. Смачного!
У відгука 5 коментарів
asamohatnyaya92
Наша семья любит пирог с морквой))
asamohatnyaya92
Нужно будет попробывать сделать. Наша семья очень любит морковку, а особенно пирог.
Еленочка
Жаль,что я раньше не увидела рецепт.А замороженную смородину можно использовать?
Анви кейк
Интересный рецепт,хочу попробовать уже сейчас.Да,можно взять замороженную смородину?
Анастасія Винокурова
tashavolchik30, я ж і думаю що щось на довго вистачило
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися
Oksana Zhuchok
Желе з ревеню з квітами бузини – здивуй гостей! Сьогодні я приготувала для тебе щось особливе – рецепт сяючого, неймовірно ароматного та смачного желе з ревеню. Його теж можна закатувати в банки, щоб потім довгими зимовими вечорами зігріватися спогадами про сонячне літо. Цей десерт особливо смакує дітям – ще тим шанувальник усіляких желешок. Тепер у тебе буде «палочка-виручалочка» на випадок, коли малечі раптово захочеться чогось смачненького! Ревінь – рослина дуже корисна. Він багатий вітамінами В1, В2, В4, А, С, Е, РР, а також має рідкісний вітамін К, органічні кислоти (лимонну, яблучну, щавлеву), танін, макро- і мікроелементи (фосфор, кальцій, магній , натрій, калій, залізо, цинк, селен, марганець, мідь). Пектини, що входять до складу, нормалізують обмінні процеси, налагоджують роботу печінки й жовчного міхура. Завдяки своєму особливому складу ревінь є цілющою рослиною, яка позитивно впливає на організм. Наприклад, ревінь рекомендується вживати з профілактичною метою при серцево-судинних захворюваннях. Він зміцнює міокарду, знижує прояви серцевої недостатності, а також вважається досить ефективним засобом, який попереджає виникнення інсульту. Тому можеш декілька баночок желе з ревеню приготувати й для батьків. Вони будуть вдячні за таку смачну профілактику. Готувати желе дуже просто. Переконайся сама! Інгредієнти: 850 мл соку з ревеню (знадобиться приблизно 1,6 кг стеблів ревеню) 4 суцвіття бузини 1 пакетик Желфіксу 1:1 1 кг цукру Підготовка: Ревінь потрібно вимити, висушити, очистити й нарізати на шматочки. Зверни увагу, що ревінь має бути рожевим, а не зеленим, саме він має найбільше корисних властивостей (листя не використовується). Потім стебла потрібно бланширувати. Для цього ставимо на вогонь каструлю з водою, доводимо її до кипіння і кладемо ревінь в воду. Тримаємо не менше 2 – 3-х хвилин і тут же відправляємо в іншу ємність, наповнену холодною водою. Даємо охолонути й кладемо в соковижималку. «Парасольки» суцвіть бузини промити, висушити, зірвати дрібні квіти. Приготування: У широку каструлю відміряти 850 мл соку, додати один пакети Желфіксу 1:1, попередньо змішавши його з двома столовими ложками цукру. Перемішати та довести до кипіння, періодично помішуючи. Після того, як сік закипить, додати залишок цукру. Постійно перемішуючи, кип'ятити принаймні три хвилини. Додати квіти бузини, прокип’ятити ще одну хвилину та розлити вже готове желе по банках. Банки закрутити кришками, перевернути, закутати до повного охолодження. Зберігати желе можна у шафі або у буфеті. Дуже смачно виходить, якщо до соку з ревеню додати полуницю або суницю, а шанувальники кисленьких десертів можуть приготувати мікс з вишневим соком. Експериментуй та ділись результатами в коментарях. Чекаю на твої відгуки!
У відгука 2 коментарі
Еленочка
Спасибо за рецепт.Не пробовала еще такое.Очень интересно приготовить.
Анастасія Винокурова
tashavolchik30, я ж і думаю що щось на довго вистачило
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися