pryanichnyiy_enot
pryanichnyiy_enot
Эксперт
Отзывы pryanichnyiy_enot
Комментарии pryanichnyiy_enot
Получено лайков
21 Like
pryanichnyiy_enot

Підсумок тестування Dr.Oetker

Ось і промайнули два солодких тижня. І я хочу підбити підсумки:

Какао - мега смачне та шоколадне, однозначно буду купувати його, і всім радити.

Творопиш і желе для торту- желе дуже сподобалось, стабільне при кімнатній температурі, смачне. Творопиш - запіканка вийшла мега-ніжна, але хотілося б деякі продукти з інструкції вже щоб були у складі пакетику(ванільний цукор, цукрова пудра, можливо сухе молоко)

Крем для торта - тверда четвірочка. З плюсів
-потрібна тільки склянка молока і пакетик суміші.
-дуже швидко готується просто взбивши міксером
- цукор потрібно додавати при приготуванні(ось це дуже сподобалось бо хтось любить солодше, а комусь занадто солодке, регулюється 2-3 ложками цукру самостійно)
- з мінусів - крем бажано з'їсти в перший день, бо смак стає гірший
- не сильно стабільний, але на смак досить непогано, як і магазинні пельменні має право на існування час від часу))))

Пудинг - я з нього люблю пекти кексики))) Але і по прямому призначенню смачний

Цукор з корицею- запашний, пахлава вийшла чудова

Глазур - хороший смак, не кришиться, зручно розігрівати, дуже цікаво прикрашати, особливо з дітьми. Є зауваження - напишіть хочаб приблизний діаметр(як на кремі) якого розміру можна прикрасити пиріг, бо особисто в мене трішки не розрахувавши виявилося глазурі замало))))

Прикраси- більша частина з досить хімічним складом та присмаком. Але так як це лише прикраси і їх не сильно багато кладуть та по суті і їсти необов'язково то це виправдовує стабільність бусинок навіть на вологому кремі, і можливість розжувати в порівнянні з аналогічними прикрасами інших виробників.

Розпушувач, желатин, ароматизатор ваніль та ром то взагалі моя любов, якість і завжди хороший результат.
У отзыва 6 комментариев
pryanichnyiy_enot

Крем для торта, желатин та посипки

23+
Бувають ситуації коли ну дуже швидко потрібен тортик(неочікувані гості, чи власне бажання) І цей крем точно стане в нагоді. Але давайте спочатку)))
Був спечений бісквіт на кип'ятку з лимонною цедрою, розпушувачем та ванільною ессенцією Dr. Oetker.

Я дуже полюбляю желатин Dr.Oetker ще з минулого тестування, набухає навіть не за 10хв як вказано в інструкції, а за 3-5 хвилин(показала на фото). Сторонього запаху немає, прозорий. Ідеально як для десертів, так і заливних страв. Так от, 350 грамів ягід подрібнила блендером, прокип'ятила з цукром, та додала желатин.

Крем для торта собою являє сипучу білу речовину і явний ванільний запах, взбивається навіть самим звичайним ручним міксером. Що дуже сподобалось - цукор потрібно сипати окремо, і кожен може регулювати собі солодість. Крем м'який, не сильно стабільний, але впринципі ідеально для того щоб намастили- і одразу з'їли.

Часу щоб застигало в кільці желе не було, тому дала трохи вистигнути і просто намастила по центру торта, боки попередньо ізолювавши кремом. Для декору верхівки додала трішки цукрової пудри, і то залишились досить ніжними та м'якими(для трояндочок і інших заморочливих кремових прикрашань не підходить крем).

Декор, як виявилось склад майже на всіх різний, найбільше сподобався мікс сердечок.
Крем досить вологий, але майже всі посипки гарно себе зарекомендували, єдине кольорові перлинки всеж трохи потікли десь через годинку на торті. Сріблясті підкорили моє серце, дуже блискучі, дійсно металевий блиск, і не сильно й тверді(брала іншої марки, то ледь пережувати їх можна було) і величезний плюс, що навіть на вологому кремі не потікли.

Вважаю що такий крем швидкого приготування (впринципі як і магазинні пельмені)))) час від часу можна брати
- бюджетно,
-ну дуже швидко,
-потрібна лише склянка молока,
-хоч склад звичайно з хімічними домішками, але всеодно по смаку набагато краще більшості кремів в магазинних тортах.
У отзыва 3 комментария
pryanichnyiy_enot

Пирог с клубникой, разрыхлитель и глазурь Dr. Oetker

7+
Сегодня хочу поделиться рецептом своего любимого пирога, заодно попробуем глазурь. Ягоды как и в шарлотке могут быть на ваш вкус, у меня замороженая клубника.
- Сливочное масло 200г(размягчённое)
-сахар 2 стакана
- кефир 2 стакана
- мука 3 стакана
-1 пакетик разрыхлителя Dr. Oetker
- Клубника разогретая 300г.

масло+сахар+яйца взбить, влить кефир, размешать. Мука+ разрыхлитель, ввести в массу, добавить ягоды. выпекать 35-40 минут в разогретой 180 градусов духовке.

Тесто поднимается с разрыхлителем хорого, посторонних вкусов, в том числе соды не чувствуется(разрез на фото)

Глазурь, очень удобно разогревать, вкус не сильно приторный, напоминает большую часть обычных шоколадок массмаркета, остывая не крошится. Внутри два отсека для белого и тёмного шоколада. На пирог диаметром 30 см хватило с натяжкой)))) в идеале примерно на стандартных 20-24 см расчитано. Важно! выливать на остывший пирог, у меня был не сильно остывший, и часть шоколада впиталось - хотя на вкус это не сильно повлияло, но эстетика нарушилась. Очень интересно будет с детьми заливать глазурь- простота, и полёт творчества.
Всё понравилось, глазурь впервые встретила и осталась довольна.
У отзыва 4 комментариев
pryanichnyiy_enot

Творопиш, цукрова пудра з вінільним смаком та желе для торта Dr.Oetker

11+
Ну дуже смачна творожна запіканка вийшла!
В мене якось з дитинства склалося що запіканка це дещо тверде суховате і навіть часто досить "резинове". Але не в цьому випадку - за вечір не залишилося ні крихти!

Спочатку хотіла два відгука зробити, але ж пиріг то один, тому одразу попереджаю, багато фото та тексту, але вони всі важливі)))

Отож, нетестовані залишились Цукрова пудра з ванільним смаком, творопиш та желе для торту.
750г творога в мене нажаль не було( виробникам порадила б передивитись основний рецепт, мало хто одразу кілограмову запіканку готує, краще взяти пропорції 400-600 грамів сиру). Отож, 520 грамів сиру, і три яєчка))) молока 150 грамів дала.
Частина пудри була взбита разом з білком, творог жовтки молоко залишок пудри та творопиш окремо теж взбила міксером. Доречі на фото з сиром сфотографований творопиш та пудра, як видно вони по вигляду майже не відрізняються- білий сипучий порошок. Після лопаткою обережно вмішана білкова в сирну, цукру та ванілі мені здалося малувато, тому додала ще грамів 30 звичайної цукрової пудри та декілька капель ванільної ессенції що йшла теж в тестовому наборі(аромат в випічці в неї надзвичайний, дуже люблю цю ессенцію). І це все відправлено в формі для випічки в розігріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин.
Під час випічки запіканка дуже піднялась, але нажаль коли вимкнула духовку та дала хвилин 10 в ній ще вистигнути, масса опустилась приблизно до того рівня що я й в сирому вигляді насипала.
По враженнях:
Цукрова пудра з ванільним смаком
- 80 грамів - трохи малувато,
-смак не такий як просто цукрова пудра з окремо ванільним цукром, немає звичної солодості і трохи дивний запах.
- варто відмітити дрібний помол, немає крупних крупинок і напевно підходящу для роботи з мастикою.

Творопиш
- Текстура з ним м'яка і повітряна
- Легкий запах ванілі
- Як на мене, в рецепті занадно багато інгріндієнтів вказано, мало хто купуючи пакетик суміші буде докуповувати не тільки 750 г творога, а і все інше. Особисто я б бажала щоб наприклад ванілін, та хочаб грам 100 цукрової пудри вже було в складі творопиша, а може й сухе молоко по пропорції одразу. І тоді залишилось би лише творог яйця і трішки пудри для взбивання білків.

Йдемо далі, запіканка трішки вистигла після випікання, А в морозильнику пакет вишень(хоча і інші консервовані, заморожені та свіжі фрукти думаю буде смачно, обов'язково літом хочу зробити з персиками).

Отож, діємо по інструкції, 250 грамів трішки розбавленого вишньового соку довести до кипіння і хвилину проварити.
Желе для торту представляє собою білий порошок, розмочувати його як желе не потрібно. Проварила, вилила в зібрану в кільці запіканку попередньо насипавши розморожених вишень. Желе нагадує собою кисіль по мірі застигання, тільки дійсно абсолютно прозоре. Я трішки рано вилила, і частинка витікла при чому моментально застигла при кімнатній температурі. Експеримента заради, спробувала розігріти витікший шматочок в мікрохвильовці - розтопилось і застигло вже на торті так само миттєво. При кімнатній температурі не тане.

По складу, містить карагенан - загущувач виділений з червоних водоростей, та інші стабілізатори. В цілому можна використовувати тим хто не вживає желатин через етичні переконання( ні одна тваринка не постраждала).

Запіканка вийшла дуже ніжна, м'якенька та зовсім не суха.
Хочу подякувати засновників цього проекту за чудову можливість ознайомитись з продукцією. А запіканка вже записана в мій кулінарний блокнотик. і обов'язково буду готувати ще, і радити іншим.
У отзыва 11 комментариев
pryanichnyiy_enot

Сахар с корицей Dr.Oetker и пахлава

Дошла очередь к сахару с корицей, ароматная(иногда "чистая" корица имеет менее выраженный запах), пакетик 8 грамм хорошо подошёл к пахлаве. Ну и сам рецептик армянской пахлавы, как по мне именно она самая вкусная
ПАХЛАВА
Тесто:
Мука - 2 стакана (250 х 2 = 500 мл),
маргарин (или сливочное масло) - 200 г,
холодная вода - четверть стакана (в этот раз у меня ушла половина стакана - видимо, мука такая попалась).

Начинка:
орехи - 2 стакана,
сахар - 250-300 г,
розовая вода - несколько капель(если нет, то можно и без её),
сахар с корицей Dr. Oetker - 1 пакетик
кардамон - 1/4 чайной ложки,
слегка взбитый яичный белок. Если яйца мелкие, то два.
Мед для пропитывания - 200 г,
Немного сливочного масла для промазывания коржей.

Яйцо для смазывания верхней корочки - используем только желток, а белок пустим в начинку.

Процесс:
Маргарин порубить с мукой в мелкую крупу, время от времени брызгая в зону рубки холодную воду.
Собрать получившуюся крупу в тестяной шар и положить его в холодильник на час-полтора в закрытой посуде(можно и на ночь)

Орехи смолоть, перемешать с сахаром и добавить в начинку розовую воду и остальные ингредиенты.

Из теста раскатать шесть коржей.
Два из них положить на противень, покрытый бумагой для выпечки (у меня стеклянная утятница то без его) друг на друга, промазав растопленным сливочным маслом.

Выложить на них треть начинки, разровнять, накрыть коржом, на который выложить вторую треть начинки, накрыть ее коржом, на который ляжет остаток молотых орехов.

Накрыть двумя оставшимися коржами, тоже перемазав их маслом.
Я промазала маслом все коржи - так получается много вкуснее.

Прочно защипать края пирога.
Очень острым и длинным ножом нарезать пирог на ромбы, при этом разрезаем верхние коржи, три слоя начинки и разделяющие их коржи, а нижние коржи должны остаться неразрезаными.
Ножом осторожно слегка раздвигаем края ромбов. В полученные щели я выливаем остаток растопленого масла что использовали для промазки листов.

В центр каждого ромба вдавливаем целый орех - фундук или миндаль - или половинку грецкого.
Верх смазываем разболтанными яичными желтками.

Печем пахлаву при температуре 180 градусов. В середине выпечки достаем ее из духовки и смазываем верх яйцом, смешанным с небольшим количеством сахара и куркумы.

Возвращаем пахлаву в духовку и печем до готовности.
В самом конце выпечки смазываем пахлаву еще раз яично-сахарной смесью и даем ей запечься.

Пока пахлава печется, разогреваем на водяной бане мед.
Никакой воды, никакого сахара - только чистый горячий мед!

Готовую пахлаву вынимаем из духовки и осторожно заливаем этот мед в разрезы.
Накрываем пахлаву несколькими слоями бумаги, следя, чтобы та не прилипла к верхней корочке, и даем полностью остыть.

Описания много, но на самом деле всё достаточно просто и оочень вкусно, а корица с сахаром понравилась и хорошо себя зарекомендовала.
У отзыва 8 комментариев