Червону смородину у нас називають – порічки. Оскільки Желфікс не надає смаку, а чудово зберігає той смак, який ми підберемо для свого варення, я скомпонувала ягоди і фрукти так, щоб варення було гарним на колір, смачним, корисним і досить густим. Звичайно без допомоги чарівного Желфіксу такі умови були б не можливі і так
Варення «Порічки-яблуко-апельсин» або ж «Равлик»
1 пачка Желфіксу Dr.Oetker 1:2
0,5 кг цукру
1 кавова ложечка лимонної кислоти Dr.Oetker,
0,5 л пюре з порічок
0,5 л пюре з яблук,
цедра і сік половини апельсину (щоб надати легкого апельсинового аромату, оскільки порічки не мають вираженого запаху)
Я перетерла порічки через сито (щоб забрати кісточки), вилила у 1л банку. Змолола на м’ясорубці яблука і яблучне пюре виклала в ту ж банку. До 1л порічково-яблучного пюре додала Желфікс 1:2 змішаний з 2 ст.л. цукру, цедру і сік половини апельсину. Довела до кипіння, постійно перемішуючи. Додала цукор, що залишився та лимонну кислоту і постійно перемішуючи ще раз довела до кипіння і варила 3 хв. Зняла пінку (яку тут же продегустувала) і розлила в сухі стерильні банки.
Коли я фотографувала в садку, скажу чесно, не одразу помітила «гостя» (на другому фото внизу), який досить швидко пересувався в напрямку варення. Варення я йому не дала, але відправила равлика в сад. Це було 2 дні тому. А сьогодні я приготувала торт (це моє маленьке хобі – готувати смаколики для моїх рідних) і вирішила окрім вершкового крему використати ще й саме це ароматне рожеве варення. Ото ж – торт з желфіксовим яблучно-порічковим варенням. Ще не куштувала, тільки зробила фото, але думаю, що буде смачно!